Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Onze vijgenboom is waarschijnlijk een "Brown Turkey". (Niet helemaal zeker, omdat het een stekje van een stekje is.) Die draagt een boel eetbare vijgen, meestal in augustus (afhankelijk van het weer kan het wat vroeger beginnen of wat langer uitlopen). Daarna groeien er nog wel kleine, "tweede oogst" vijgen aan, maar die worden in dit klimaat niet rijp.
Wat bof jij. Ze zijn hier voor de tweede keer ook groter, maar ik woon iets noordelijker en dus niet rijp geworden helaas. Het blad valt al. En het opschot probeer ik binnenkort weg te halen met wat wortels. Liefhebbers genoeg. Dit is Brown Turkey.
Dat poppetje is van de kringloop en het hoedje en kop ook. Heb een experiment gedaan met tamme kastanjes. Maar in de oven leek aardig, maar ondanks de inkeping kwamen ze niet goed uit de dop. Nu 8 kastanjes op een servetje ook ingekeept in de magnetron ruim één minuut en dat is voorlopig de oplossing. Lekker tussendoortje bij de koffie. Wie weet doe ik dit straks ook met de dikste vijgen.