Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
welke is ,volgens jullie,de appel die zich het best leent om in de keuken te gebruiken als -appelmoes -appels bij de rode kool -gebakken appelschijfjes(in de pan) -appeltaart -appelcake
-appelmoes : best een zurige appel, goed vast vruchtvlees -appels bij de rode kool: ne goeie ouderwetse 'goudreinet' -gebakken appelschijfjes(in de pan): golden, gaat heel goed, vlug mals (met wat bruine suiker en kaneel) -appeltaart: golden, jonagold, enz, best een appel die vlug mals is (nog een tip: als de appelschijfjes mooi over mekaar gelegd zijn met een borsteltje bestrijken met een losgeklopt ei, krijg je mooie donkerbruine randjes) -appelcake idem als hiervoor
Voor appelmoes gebruikten onze voorvaderen en ook heden de meeste mensen nog altijd de Boscop,een wat grauwe, zure appel.Momenteel bestaat er ook een rode Boscop.Verder zijn alle, wat zurige appelen goed om appelmoes te maken zoals de Reinette soorten. Grtjs Mia
Voor appeltaart en appelcake is het heerlijk om verschillende appelsoorten te gebruiken. Ik neem dan altijd 5 verschillende rassen. Het verrassende bij het eten is dan de combinatie van zoete, zurige, zachte en stevige appels.
ik vind de goudrenet lekker voor appelmoes en voor appelflappen, voor de rest gebruik ik in appeltaart en appelcake e.d vaak de elstar dan is het lekker fris van smaak en niet te zuur en niet te zoet meestal omdat de elstar nu nog zo duur is haal ik de jonagold is ook lekker gr. an