menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Pimpinella anisum - Anijs

Anijs heeft graag een kalkrijke bodem

X Phylliopsis hillieri 'Pinocchio' - Phylliopsis

Na de bloei onmiddellijk terugknippen. In de herfst kan het plantje dan weer gaan bloeien. De grond moet goed gedraineerd zijn. De kleur van de bloemetjes is dieproze.

Anemone tomentosa 'Robustissima' - Tibetaanse herfstanemoon

Op een andere (betrouwbare) site lees ik dat jaarlijks wat kalk moet worden gegeven!

Rubus phoenicolasius - Japanse wijnbes

Een bijzonder mooie plant die groeit als kool. Opbinden (mét handschoenen aan) is een must.

Apium graveolens var. secalinum - Groene selder

Mooie zachte blaadjes en de smaak is zo lekker als de soep van vroeger bij oma.

Salvia officinalis 'Purpurascens' - Salie, keukensalie

Prachtige kleuren, zacht blad, mooi grote bolvorm,

Fagopyrum esculentum - Boekweit

Het leek eerst onkruid maar het zag er mooi uit dus heb het even de kans gegeven, resultaat...een erg mooie hoge en sterke plant met fraaie vertakkingen en fraaie bloemen. Er kwamen veel bijen en vlinders op af. Ik denk dat er een zaadje in het vogelvoer heeft gezeten. Nu zoek ik een manier om het zaad te oogsten. Het schijnt een goede bodemverbeteraar te zijn. Ik houd ook van boekweit als vervanging van rijst of pasta. Het is snel klaar en rijk aan magnesium, fosfor enz. Van mij mag deze plant in mijn tuin blijven terugkomen.

Thalictrum delavayi - Chinese ruit/Ruit

Volgens het kaartje dat erbij zat heeft deze plant tuinturf nodig, lijkt mij daarom een zuurminnende plant. Ik heb haar in halfschaduw gezet en in goede tuingrond ( biologische tuinaarde en wat cocopeat).

Sanguisorba officinalis - Grote pimpernel

Ik heb de plant vandaag gekocht en op het kaartje staat vermeldt dat de bloei van juni t/m augustus is en bruinrood van kleur, ook dat de plant in de zon wil staan, voedselrijke grond wil en tot 70cm hoog wordt.

Spiraea japonica 'Little Princess' - Spierstruik

Ik las dat je deze 'Little Princess' (als je de plant ziet begrijp je deze naam) als bodembedekker kunt gebruiken, lijkt me erg mooi rond mijn sierkers, die bloeit ook rose alleen wel op een ander tijdstip.....

Amelanchier lamarckii - Amerikaans krenteboompje

Na de aanplant kregen de bladeren doffe witte vlekken, vervolgens roestplekjes, ik heb deze bladeren weggeknipt, en de struik flink teruggesnoeid....tot nu toe dus niet veel aan

Pelargonium citrosum - Citroengeranium, Mosquitoplant

Er 2 gekocht voor op mijn terras in de hoop dat de muggen 'op de loop gaan'......het is een stugge en beetje ruw aanvoelende plant maar ze staan toch best aardig in de 2 manden die ik er voor heb aangeschaft.

Aruncus aethusifolius - Kleine geitenbaard

Deze plant heeft liefst een kalkrijke bodem

Anthyllis vulneraria 'Coccinea' - Wondklaver

Bijzonder mooi plantje...het groen waaiert mooi vanuit een kleine kern naar buiten met mooi blad en de lange bloemstengels groeien over de grond met aan het eind een wonderschoon bloempje, geef het plantje dus de ruimte! In de kruidentuin staat het mooi tussen de veelal wat onopvallende kruiden

Neillia affinis - Trosspirea

Aantrekkelijke struik!

Persicaria affinis - Duizendknoop

Leuk blad en leuke bloei.....

Mentha piperita 'Cinderella' - Pepermunt

Het blad is donkergroen met donkerrood, heel mooi!

Anthriscus cerefolium - Kervel

Het bladgroen heeft wel 5 verschillende tinten en dat ziet er heel speciaal uit....een aantrekkelijk plantje voor de kruidentuin en heerlijk om kervelsoep van te maken...kervel is moeilijk aan te komen.

Toon meer reacties
Terug naar boven icoon