menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 18 april 2024

Eenvoudige stylingtips met kerststerren

Voor veel mensen een gezellig hoogtepunt tijdens feestdagen: het kerstdiner. Terwijl de een zich uitleeft in de keuken, zorgt de ander voor extra gezelligheid en decoratie van de tafel. Kerststerren kunnen daarbij een bijzondere rol spelen. Ze zijn er in veel soorten, kleuren en maten zodat je eenvoudig kunt stylen. Hou je van weelderig, wit of natuurlijk? Met kerststerren creëer je een tafel met allure!

Tafeldecoratie met sterallure

Weelde

Kerst wordt vaak in uitbundigheid gevierd en daarbij past een over the top tafeldecoratie. Maak een centerpiece van rode en roze kerststerren en combineer met glanzende kerstballen, sierappeltjes en dennenappels voor een weelderig effect. Neutraal tafellinnen en bijpassend servies zorgt voor rust. De finishing touch is om op elk bord een mini-kerstster te zetten met een naamkaartje voor de tafelindeling.Wit

Waarom enkel dromen van een witte Kerst, als je die heel eenvoudig zelf kunt realiseren? Zelfs al valt er buiten geen vlokje sneeuw, een witte kersttafel biedt net zoveel sfeer. Het geheim zit ‘m in de eenvoud. Gebruik behalve wit tafellinnen, serviesgoed en glaswerk weinig andere accessoires. De toevoeging van enkele witte kerststerren en witte kaarsen volstaat. Dek de tafel in rechte lijnen zodat de eenvoud benadrukt wordt. Door het groene blad van de kerststerren oogt de tafel niet steriel, maar juist uitnodigend.

Tafeldecoratie met sterallure

Natuurlijk

Een natuurlijke tafelsetting zorgt voor het klassieke kerstgevoel. Daar horen rode kerststerren, dennenappels en waxinelichtjes bij. Robuust aardewerk en vintage glazen zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Je versterkt de natuurlijke look door bijvoorbeeld mos te gebruiken en houten placemets. En net als in de natuur hoef je de tafelsetting niet rechttoe rechtaan in te delen. Juist verspringing en de haast nonchalante indeling onderstreept de botanische uitstraling.

Kerststerren zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten.

#5634Stars for Europe

Auteur: Stars for Europe

Terug naar boven icoon