menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Kippen thuis houden

Ga naar meest recente reactie

LeenCleppe

LeenCleppe

Wij zijn, sedert het laatste schoolproject van ons zoontje in mei dit jaar (eitjes uitbroeden in de klas) twee kippen rijker. De twee rakkers (een zilverbrakel en een cochin) doen het zeer goed en hebben ons al veel plezier bezorgd. Piep en Benny (ook al is het een meisje) mogen vrij rondscharrelen in onze tuin van een 700m2. Die is volledig omringd door een dichte conifeerhaag van zo'n 2m hoog. Toch vinden ze dit domein te klein en gaan regelmatig onder de haag door om de buurt te verkennen. Onze naaste buurvrouw vindt onze kippen niet zo leuk en wij blijven toch graag op goede voet staan met ons buren.

Om een kippendraad rondom de volledige conifeerhaag te plaatsen hebben we grondige bedenkingen. Zowel praktisch, financieel als visueel.

We bekijken de optie om aan de onderzijde van de haag, op zo'n 20 cm hoogte, een schrikdraad te plaatsen. Heeft iemand hier ervaring mee ? We willen natuurlijk 1) onze kippen niet mishandelen en 2) een voor iedereen werkende oplossing.

Groetjes
Een mama die haar hart al vasthoud voor het volgende schoolproject

donderdag 18 augustus 2016 - 14:46
Roeli

Roeli

Is het ook niet mogelijk om alleen de onderkant met een strook gaas af te zetten ?
bv. 20 cm.hoog. Misschien is lager wel voldoende.
Schrikdraad voor een kip....... ik zou het niet vertrouwen.
donderdag 18 augustus 2016 - 15:41
Heike

Heike

Ook voor kippen geldt... het gras is altijd groener aan de andere kant.
Onze ex-legbatterij kippen kregen hier ook een grote tuin volledig tot hun beschikking. Toch ontdekten ze een doorgang in een ligusterhaag en gingen ze op verkenning in de moestuin van de buurman. Eénmaal geproefd van 'de andere kant' zijn ze er niet meer weg te slaan en moet je ingrijpen. Wij hebben de hele lengte haag onderaan van kippengaas voorzien.

donderdag 18 augustus 2016 - 16:02
Pouketie01

Pouketie01

Ik had kippen rondlopen op 600vierkante meter grond en alles was omheind door kippengaas met een hoogte van 1 meter ( die hoogte voor de hond) en nooit is er een kip ontsnapt! Succes ermee!
donderdag 18 augustus 2016 - 17:46
LeenCleppe

LeenCleppe

Even een update : contact de met leveranciers van schrikdraad leerde ons dat schrikdraad tussen de bomen geen enkel effect zou hebben. De takken van de coniferen zouden immers de elektriciteit afvoeren naar de aarde.
We hebben dan toch maar aan de zijde van ons buurvrouw een groene gaasdraad gezet van een halve meter hoog. De draad valt helemaal niet op, wat een leuke opsteker is natuurlijk. En (vingers gekruist) tot op vandaag houdt die ook de kippen in de tuin.
Met dank aan jullie feedback !
vrijdag 2 september 2016 - 13:40

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon