menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Mijn japanse esdoorn

Ga naar meest recente reactie

Patty82

Patty82

Hoi Tuiniers,

Ik ben sinds kort begonnen met tuinieren en begin het steeds leuker te vinden. Nu heb ik vorig jaar een Japanse Esdoorn (taylor, denk ik) aangeschaft. Het eerste jaar zaten er maar een paar blaadjes aan. Nu ziet hij er echter heel zielig uit en zag ik een paar zwarte takken. Volgens mij is dit niet goed, maar roep graag jullie hulp in. Wie weet wat er met mijn esdoorn aan de hand is? En belangrijkste is hij nog te redden.

Weet iemand misschien of het echt een taylor is, of misschien een andere soort.

[afbeelding verwijderd niet-https]
maandag 7 maart 2011 - 17:23
Plantadvies

Plantadvies

Dit kan wel een teken van slecht ontwaterde bodem zijn. Kijk het nog even aan en snoei de aangetaste takken weg. Ontsmet daarna je snoeischaar. Mocht het weer voorkomen verbeter dan de grond zodat het water beter weg kan of verplant de esdoorn.

Plantadvies
http://www.plantadvies.com
maandag 7 maart 2011 - 21:31
keramiekske

Keramiekske

Geef je hem voedsel voor zuurminnende planten? Deze esdoorn mag niet in de felle zon, wel op een lichte plaats, de bodem mag niet uitdrogen (boomschors leggen). Niet snoeien of bij groei de dode takken. Een esdoorn laat snel zien wanneer hij niet goed staat, verplant hem dan en geef hem regelmatig water en voedsel.
dinsdag 8 maart 2011 - 13:28
Patty82

Patty82

Bedankt voor jullie reacties.

De esdoorn staan aan de voorkant van ons huis waar we pas na 15.00 uur echt zon hebben. Dus denk niet dat het daar aan kan liggen. Aan de voorkant waait het redelijk, dus wellicht is dat het probleem. Nu was ik al van plan om de esdoorn te verplaatsen naar onze achtertuin, maar ik ben bang dat hij daar dood gaat omdat in de achtertuin de hele dag door de zon schijnt.

Wat betreft het afwatering:hier hebben we niet echt iets speciaals voor gedaan. We hebben namelijk gewoon een plantenbak van betonstenen gemaakt. Het water kan via de kieren weglopen. Het voedsel van de plant: pff ik moet heel eerlijk bekennen dat ik hem gewoon koemest geef en geen ander soort voedsel. Wellicht dat het daar aan kan liggen. Ik zal een kijken voor voedsel voor zuurminnende planten.

Nog even een andere vraag. Ik had op het internet gelezen dat ik de esdoorn het beste in een pot kan plaatsen. Klopt dit?

Sorry voor de vele vragen, maar wat tuinieren betreft ben ik nog echt een beginner

dinsdag 8 maart 2011 - 14:07
printemps

Printemps

In pot gaat perfect, zie ....
http://http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=26&tid=23886
Het hele jaar blijven ze buiten bij mij
Ik neem wel potgrond voor azalea en heide

mvg
dinsdag 8 maart 2011 - 16:31
Plantadvies

Plantadvies

Het mag in een pot, maar hoeft niet. Als je zegt dat het water goed weg kan lopen, dan heeft het eerder te maken met de wind. Zon en wind is uit den boze. In een pot planten is dan niet zo`n gekke gedachte als je geen ander plekje in de tuin hebt waar schaduw en weinig wind voorkomt.

Plantadvies
http://www.plantadvies.com
dinsdag 8 maart 2011 - 21:14
marero

Marero

ik heb verleden jaar hetzelfde probleem gehad met een nieuw aangekocht plantje, het stond prima en toen ik het in de volle grond zette kwijnde het langzaam weg tot er geen enkel blaadje meer aanhing en hij op sterven na dood leek, ben toen beginnen zoeken en bleek dat het een soort van ongedierte in de grond is, kweet de naam niet meer, en in dat geval helpt alleen verplaatsen en de grond tussen de wortels goed nakijken op dat beestje, ik heb hem toen nagekeken en verpot in een grote pot met aangepaste grond en gehoopt op het beste, hij staat nu op een plaats met weinig zon en wind, vochtig houden en hij schittert als nooit tevoren, allee als het zomer is hé want nu zijn de knopjes aant opkomen
dinsdag 8 maart 2011 - 22:20
Patty82

Patty82

Update: mijn esdoorn staat inmiddels in de achtertuin en hij komt weer helemaal tot leven. De blaadjes zijn felroze. Ben voor de zekerheid al wel begonnen met luizenspray. Zal morgen een foto plaatsen.


woensdag 30 maart 2011 - 23:46
Patty82

Patty82

Nee, nog geen luizen op mijn esdoorn, maar wel al op mijn rozen. Dacht preventief de luizen al te bestrijden, maar misschien is dit dan wel overbodig. Vorig jaar heb ik namelijk niet gespoten en had toen last van luizen. Omdat ik zag dat dit mijn plantjes en de groei aan taste, ben ik nu maar alvast gaan sprayen.

Hierbij ook nog even een foto van mijn esdoorn in bloei.
Dacht dat dit de taylor is, maar weet het niet zeker. Weet iemand welke soort dit is?
Alvast bedankt weer.

Bloemen & Planten

vrijdag 1 april 2011 - 16:26

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon