Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het staat op de site maar ik zal het hier neerzetten
Wat hebben we nodig:
- 1 potje Basilicum of een 20 à 30 tal blaadjes
- Enkele plukjes petersie (voor de donkere kleur)
- Olijfolie
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Teentje look of meer
- Zeezout
-Grof gemalen peper
Bereiding:
Doe de blaadjes van de basilicum en peterselie in een hoge kom (waar je in kan met staafmixer), doe er 5 eetlepels olijfolie aan toe.
Voeg daarna 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels parmezaan, teentje look of meer (naar smaak) en snijfje zeezout en grof gemalen peper aan toe.
Mix het geheel en voeg als het nodig is nog wat olijfolie toe tot deze mooi glad is.
Gebruik:
Smeer de pesto op een stukje italiaans brood (chiabata) beetje parmezaan erover en even bakken in de oven (180°c) dat het brood lichtjes krokant wordt. Smakelijk!