menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Pesto

Ga naar meest recente reactie

Linneke

Linneke


Wat doen jullie in jullie rode en groene pesto??


De mijne lukt zo heerlijk!! veel look jamjam bene ens benieuwd hoe jullie het maken enof jullie het maken!!!


Greetz Lindsay xxx
vrijdag 19 maart 2010 - 20:09
evadepeva

Evadepeva

Ik heb nog nooit pesto gemaakt, maar als jij je receptje nu eens plaatst.....
De basilicum komt net op!!
vrijdag 19 maart 2010 - 22:07
Mandy

Mandy

Pesto is van origine groen....

De rode die van latere datum is voegt zongedroogde tomaatjes erbij....

verse fijngeknipte basilicumblaadjes,
3 knoflookteentjes geperst,
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten,
75 gram Parmazaanse kaas ( of goedkoper: schapenkaas: pecorino romano)
mixen en daarna 8 eetlepels olijfolie toevoegen en mixen

Ben benieuwd naar jouw eigen recept.........
vrijdag 19 maart 2010 - 22:41
lentemode

Lentemode

En om één van de volgende weken uit te proberen...

Ik maak hem slechts enkele keren per jaar, dus deze weken tot half april als de nieuwe oogst weer voorhanden is :

de verse groene blaadjes van de daslook (Allium ursinum) zijn een verrassend alternatief voor de basilicumblaadjes...
Aanrader !

Groetjes,
Mia
zaterdag 20 maart 2010 - 10:23
Mandy

Mandy

Heb je DAT zelf in je tuin staan???

Het is een beschermde plant en komt volgens mij alleen voor in het wild in Zuid-en NoordHolland in de duinen en in ZuidLimburg.....

Zou best wel een stukje in mijn kruidentuin willen hebben staan..... lekker en BERE-gezond


.
zaterdag 20 maart 2010 - 11:53
printemps

Printemps

@ Mandy

Welk bedoel je ??

De daslook??

Die is overal te vinden maar is maar even zichtbaar in de tuin
Zaait uit bij de vleet

mvg
zaterdag 20 maart 2010 - 13:15
Mandy

Mandy

Ja, ik bedoel DASLOOK
zaterdag 20 maart 2010 - 13:18
Mandy

Mandy

In Nederland is deze plant beschermd, moeilijk aan te komen..

Ideaal ook tegen bepaalde aandoeningen zoals huidproblemen ed.....
zaterdag 20 maart 2010 - 13:21
lentemode

Lentemode

Mandy,
daslook is ook in België beschermd !

Zaait zich inderdaad als zot uit , hé An.
Een kwestie van er op tijd bij te zijn.

Groetjes,
Mia
zondag 21 maart 2010 - 10:38
printemps

Printemps

Heb het nogthans gewoon gekocht op de markt

Het is ook een multifunctioneel plantje

Bloemen,bladjes en knolletjes zijn bruikbaar

Dat het katwerend zou zijn heb ik nog niet veel van gemerkt

mvg


@ Mandy

Ik had U een PM gestuurd ?
maandag 22 maart 2010 - 13:00
Mandy

Mandy

Klopt, en ik heb er meteen een retour gezonden....

Niet ontvangen?????
maandag 22 maart 2010 - 19:03
printemps

Printemps

Nee niets ontvangen


Heeft het hier weer zijn kuren ??

mvg
dinsdag 23 maart 2010 - 10:19
Mandy

Mandy

Komt ie nog een keer
dinsdag 23 maart 2010 - 20:12
printemps

Printemps

@ Mandy

Heb nu je PM wel gekregen

mvg
donderdag 25 maart 2010 - 16:02
Mandy

Mandy

Ik ook....bedankt alvast
zondag 28 maart 2010 - 20:46
Mandy

Mandy

Linneke, kun je nu ook je eigen receptje op het forum zetten??????


Ben erg benieuwd.........
zondag 28 maart 2010 - 21:42
Linneke

Linneke

Het staat op de site maar ik zal het hier neerzetten

Wat hebben we nodig:

- 1 potje Basilicum of een 20 à 30 tal blaadjes

- Enkele plukjes petersie (voor de donkere kleur)

- Olijfolie

- Pijnboompitten

- Parmezaanse kaas

- Teentje look of meer

- Zeezout

-Grof gemalen peper



Bereiding:

Doe de blaadjes van de basilicum en peterselie in een hoge kom (waar je in kan met staafmixer), doe er 5 eetlepels olijfolie aan toe.

Voeg daarna 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels parmezaan, teentje look of meer (naar smaak) en snijfje zeezout en grof gemalen peper aan toe.

Mix het geheel en voeg als het nodig is nog wat olijfolie toe tot deze mooi glad is.



Gebruik:

Smeer de pesto op een stukje italiaans brood (chiabata) beetje parmezaan erover en even bakken in de oven (180°c) dat het brood lichtjes krokant wordt. Smakelijk!
maandag 12 april 2010 - 22:10

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon