menu
Tuinadvies

Status VanHuffel

VanHuffel

dinsdag 21 mei 2013 - 22:11

Ik heb mijn tomatenplaten van mijn broer gekregen. Die zijn planten hebben al bloemen en zijn op het zelfde moment geplant als de mijne. Die van mij hebben nog geen bloemen en de bladeren krullen. Wat doe ik verkeerd en wat kan ik eraan doen.

VanHuffel

donderdag 16 mei 2013 - 09:56

Hallo, ik wil jullie allemaal bedanken voor de hulp en en tips die ik kreeg al die maanden. Het is mijn eerste jaar kas- en tuinteelt. Het resultaat is geweldig. Ik heb al diverse slasoorten, radijzen, bloemkool, pijp ajuintjes en peterselie kunnen eten. Alles was mals en lekker. mss volgende week aardbeitjes. Er zijn al kleine druiven trosjes. Daar zal ik nog hulp bij kunnen gebruiken. De rest van groenten en kruiden doen het ook goed. De tomaten staan er ook al in. Met de dieven heb ik het moeilijker, bij twee heb ik al teveel weg gedaan (wat geen dieven waren). Mijn bloemen zijn ook allemaal uitgeplant, alleen nog 115 afrikaantjes staan nog in de kas. Ik heb ook drie m² bakken met groenten buiten staan. Ik hoop dat jullie ook allemaal succes hebben gehad en wens jullie nog veel kas- en tuinplezier. Ik zal ook eens wat foto's maken en plaatsen.
PS Ik heb ondertussen wel geleerd dat je veel geduld moet hebben bij het zaaien en planten. Het duurt allemaal zolang voor je resultaat ziet, maar Marcote had mij gewaarschuwd dat ik veel geduld moest hebben.

Marcote

Om nog lekkere druiven te krijgen kan je er bloedmeel en kalk bij gooien je hebt ook kant en klaar pakketten vind de druif fijn en jij hebt straks extra lekkere druiven!!Goed om te horen dat je al geoogst heb dieven van tomaten doe je in de oksel van het blad.

donderdag 16 mei 2013 - 10:14

VanHuffel

zaterdag 23 maart 2013 - 20:21

wij hebben enkel jaren geleden de coniferen langs de inrijlaan kort tegen de grond afgezaagd. Ze waren al 35 jaar oud en helemaal niet meer mooi. Omdat op de oprit klinkers liggen en de wortels er onder vrij ver naar allekanten waren gegroeid hebben wij dat zo gedaan. Nu is mijn vraag, wat kan ik tussen deze stronken planten wat niet hoog wordt en een beetje toegroeid en de stronken ook wat bedekt. Er mag wat kleur inzitten. Liefs vaste planten zodat ik niet elk jaar opnieuw moet beginnen.

Marcote

Leucothoe axillaris zeblid kleurt ook nog leuk rood in de winter kijk bij mijn foto's daar staat onder de lente foto's

zaterdag 23 maart 2013 - 22:09

VanHuffel

zaterdag 16 maart 2013 - 11:22

Ik word met de dag moedelozer als ik al jullie fotos en filmpjes bekijk. Bij mij wil maar niets lukken. Heb al vanalles gezaaid en het weer dat maar niet wil veranderen. In de serre valt ook nog niets te beleven alleen altijd maar afdekken, binnen en buiten halen. Maar ik blijf proberen en veel ideetjes opdoen met jullie fotos en vidios.

Marcote

Rustig afwachten komt vanzelf iedereen is begonnen met niets en voor je het weet zie je de plantjes ineens boven komen over een maand is alles anders,let maar op!!

zaterdag 16 maart 2013 - 11:29

VanHuffel

Bedank dat je me wil troosten. Ik denk dat het door het slechte weer komt. Het duurt allemaal zolang voor je iets kunt doen en zeker als alles nog nieuw voor je is.

zaterdag 16 maart 2013 - 12:16

Marcote

Ach ik denk dat heel veel tuinliefhebbers last hebben van een dip vanwege het weer van de afgelopen tijd

zaterdag 16 maart 2013 - 12:23

Marei

Bij ons staat ook nog van alles wat we in januari al gezaaid hebben en waarin nog weinig of niets te zien is. Gewoon laten staan, zo nu en dan nevelen, en afwachten! Wij hebben wel eens te snel de potjes leeggegooid in een bak, vervolgens vergeten en veel later kwamen daaruit opeens nog zaailingen tevoorschijn.

zaterdag 16 maart 2013 - 16:07

VanHuffel

woensdag 6 maart 2013 - 18:55

Potten in serre ingeplant voor later de tomatten te planten. 6 bloemkool plantjes in potten geplant. 10 slaplantjes in serre geplant. Krulsla, Eikenbladsla, radijsjes,stengelajuin, komkommer, rode zoete kersttomaatjes en viooltjes, allemaal in de serre geplant en gezaaid (sommige groenten in glas) Nu maar hopen dat er ook iets van uit komt of groeit hé. O ja ook nog rabarber, aardbeien in potten en diverse bloemknollen in potten om later uit te planten.

Toon meer items
Terug naar boven icoon