Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/274861/yvonne-b

menu
Tuinadvies

Tuin van Yvonne B

  • Lid sinds augustus 2015
  • Heeft 21 berichten in het forum
  • Heeft 504 bloemetjes verdiend
  • 226 personen hebben de tuin van Yvonne B bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 0 personen
  • Heeft volgers

Woonplaats: Ittervoort

Jaar van aanleg: 2013

Omschrijving: Voortuin 2014 aangelegd met nieuwe, bredere oprit. Tuin daardoor gehalveerd naar ca 4x6m. Achtertuin 16m diep, achterin 12m breed, vooraan door aanbouw smaller.
Materiaal: Chinese hardsteen (spotted bluestone), ardennergrijs spit met Moiraine blue.Omdat de tuin vrij klein is, wil ik het eigenlijk perfect hebben. Dit is toch nog een klus. Ondanks opvolgen advies en zoektocht op internet, is er het een en ander niet goed gegaan qua planten.
Achtertuin terras, pad, gras en grind in 2013 gelegd. Bestaande beplanting alleen nog een Japanse Kornoelje uit 1997 die destijds nog 30cm hoog was en drie clematissen die al jaren royaal bloeien en deze zomer na de bloei een ziekte gekregen hebben..
Dit jaar (2015) buxus op stam en m2-vakken gemaakt en een bloembak van hardsteen. We planten het lampenpoetsersgras van de voor- en achtertuin daarin.
Eind augustus 2015 siergrasperkje aangelegd, met diverse siergrassoorten en 1 bamboe Simba.

De voortuin is eigenlijk zo goed als af. Er kan ook niet echt veel in.
Onder de buxus op stam naast de voordeur stond lavendel, maar de bloemen groeiden de buxus voorbij. Wat er nu onderstaat, kan niet tegen de zon, dus moet ook vervangen worden. Er staat een grote pol lampenpoetsersgras in "Hameln", die het erg goed doet. Vorig jaar geplant.
Dit jaar hebben we buxus geplant en nu komt het gras er tegenaan. We moeten dit verpoten. Jammer, want hij is erg mooi. De achtertuin is nog in aanleg. Zal nog wel een paar jaartjes duren eer de beplanting naar wens is. Ik wil graag nog twee dakbomen langs het pad. Dan nog een m2 vakje erbij, naast de bloembak aan beide kanten een cipres totem. En nog eens een bloembak met gras aan de hoek van het pad. Daarna zien we weer verder.


Yvonne B op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Yvonne B op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Status - Yvonne B

Yvonne B

zaterdag 28 mei 2016 - 17:31

We zijn nu de nieuwe plantjes aan het poten... manlief houdt er niet van...

Charlotje

...van de plantjes niet?, of van het poten niet? of...van allebei niet?

zaterdag 28 mei 2016 - 17:34

Tekst aangepast
Yvonne B

Niet van poten, tuinieren. Hij maait alleen het gras. Nu moet hij kantjes knippen (afsteken gaat niet door de opsluitbandjes) en dat zal z'n tijd nog wel duren.
Hij vindt het wel leuk wat ik allemaal bedacht heb, maar dat is het dan ook. Maar een tuin met alleen maar tegels, grind en gras, dat vindt hij gelukkig ook niks...
(Het waren maar 8 plantjes...!!)

zaterdag 28 mei 2016 - 20:29

zaterdag 28 mei 2016 - 20:32

LT

Mag ik vragen: Wat voor plantjes?

zaterdag 28 mei 2016 - 23:02

Yvonne B

Jazeker. Ik ben bij de Kleine Oase geweest, maar vond het moeilijk kiezen. Wat ik wilde, was niet geschikt.
Ik heb de twee laatste papavers 'Patty's Plum', de drie laatste Allium 'Summer Drummer', twee Lupine 'Persian Slipper' en twee Hosta 'Heartleaf'. 9 stuks dus. De twee laatste stonden nog niet in de plantengids.
Ik heb al een rozenstruikje op het oog, wat ik voor de buxusbollen op stam wil plaatsen. Allemaal tips van jou! Bedankt!

zaterdag 28 mei 2016 - 23:38

LT

Dat zijn mooie aanwinsten

zondag 29 mei 2016 - 00:01

Yvonne B

Bij de Papaver moet dat volgend jaar blijken... die gaat eerst afsterven, om in september weer wat boven de grond te komen. Is toch allemaal wat... Ik moet er maar een stokje voor steken

zondag 29 mei 2016 - 00:15

Rudi Scheers

Graag getuinierd maar door lichamelijke problemen heb ik de tuin(tje) wat gemakkelijker gemaakt. Maar met een arboretum 500m van mijn deur is het genieten daar!

zondag 29 mei 2016 - 00:21

LT

Dan kun en mag je dat arboretum als een verlengde van jouw tuin zien

zondag 29 mei 2016 - 00:35

Yvonne B

Ik moet het me ook niet te moeilijk maken, Rudi. Het is zoals het is. Ik probeer er het beste van te maken. Jammer genoeg hebben de overburen geen arboretum en ik denk dat het zelfs geen voortuin genoemd mag worden.

zondag 29 mei 2016 - 20:45

Toon oudere berichten - Yvonne B