Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/171388/godelievepo12

menu
Tuinadvies

Tuin van Godelievepo12

Godelievepo12
 • Lid sinds januari 2013
 • Heeft 0 berichten in het forum
 • Heeft nog geen bloemetje verdiend
 • 28 personen hebben de tuin van Godelievepo12 bekeken
 • Heeft in de Plantenherkenner
 • Volgt 0 personen
 • Heeft 1 volger

Omschrijving: Lievesgarden
Onze tuin is een romantische cottage tuin waarvan de meest recente gedeelten zijn ingedeeld in sfeervolle tuinkamers. Er zijn 17 'mixed borders' op kleur, 2 waterpartijen omringd door een weelderige beplanting, 2 klassieke vijvers, 4 pergola's, een 'secret garden', een bloemschikgalerij, serre en biologische moestuin. Nieuw sinds verleden jaar is de geïntegreerde (grassen)border van 18m op 6m. In de siertuin gedijen 417 verschillende vaste planten, 104 verschillende heesters, 53 verschillende soorten rozen, 37 verschillende grassen, 35 verschillende klimplanten, verder nog talrijke bolgewassen, een- en 2-jarigen, varens en vijverplanten.
Enkele borders : voortuin, gele border, schaduwborder, astilbe- en helleboruswalk, de witte border, de blauw-gele border, de pastelborder, de hotborder, prairie- grassenborder enz.
Nieuw 2014 : bloemenborder speciaal voor bijen, vlinders en hommels (150 m2) en uitbreiding prairieborder.
De tuin is omringd door verschillende soorten hagen : fagus sylvatica (beuk), physocarpus opulifolius 'diabolo', taxus, spirea van Houttei, prunus laurocerasus en onder bogen van beuk of rozenbogen wandel je van de ene kamer naar de andere. De borders zijn meestal afgezoomd met haagjes van buxus, lonicera nitida'Lemon', lavendel enz..
De serre waar in de zomer hoofdzakelijk tomaten en enkele paprika's worden gekweekt is in het voorjaar de ideale plaats voor zaai- en stekgoed.
Als enthousiastelingen van VVPV, Natuurpunt, Velt en de Volkstuin voelen wij een grote verantwoordelijkheid voor het milieu, de dieren en insecten. De biologische moestuin is het domein van de heer des huizes
Achteraan in de tuin, bevinden zich permanent 3 à 4 compost- en wachthopen en een insectenhotel.
Wij trachten te schilderen met bloemen, planten, bladvormen en bladtinten. De meeste borders hebben sierlijk gebogen vormen en het herhalen van sommige planten en struiken geeft een zekere symmetrie en rust. Wij kozen voor borders met veel vaste planten en heesters en enkele sier- en fruitbomen, waarin we rozen of clematissen laten groeien. Uiteraard is een tuin nooit af en worden er steeds nieuwe ideeën uitgewerkt. De tuin is eigen creatie en door de jaren heen werden er nieuwe tuinkamers bijgevoegd. Hanging baskets, tuindecoraties en manden vervaardigd uit berken- en wilgentwijgen, bloemstukken evenals enkele beelden verfraaien de tuin. Geur is ook van zeer groot belang. Gezellige zithoekjes trachten we altijd te omringen door geurende planten. De tuin is onze passie, onze verlengde woonkamer. Sinds we als gepensioneerden meer tijd kregen ging de sluimerende belangstelling voor natuur en alles wat met bloemen, dieren en planten te maken heeft over naar een dagelijkse bezigheid. Daarenboven zijn we heel blij dat we dankzij onze hobby gedurende 10 jaar de minstbedeelden van onze samenleving konden helpen (Poverello) en Colombiaanse straatkinderen een kans konden geven.
Sinds 2012 jaar gaat de integrale opbrengst (ingang en verkoop zelfgekweekte vaste plantjes) naar het Kinderkankerfonds van UZ Leuven.
Meer informatie : http://lievesgarden.skynetblogs.be


Godelievepo12 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Godelievepo12 op Tuinvrienden

  Bekijk het overzicht


  Wat vind je van deze tuin?

  Terug naar boven icoon