menu
Tuinadvies

Activiteiten

  • Kriske10 heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Jonge druivenstok buiten plaatsen

    ik heb momenteel 2 kleine druivenstokken van winterstek en er zijn 2 mooie scheuten aan van zo'n 20cm lang ik heb deze vorige zondag buiten op het terras in een pot gezet (worden in het najaar tegen een zuider muur in de grond gezet)maar zijn er tips of trukjes om er voor te zorgen dat de jonge scheutjes niet afbreken ? want opbinden helpt hier nog niet veel aan denk ikalvast bedankt krisAfblijven!

    Lees meer

    Topic
  • Kriske10 heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Stekken van druivelaar

    is het nog mogelijk om een druivelaar te stekken?normaal is de beste periode december -februarimaar zou dat nu ook nog gaan of beter wachten tot volgende winter?

    Lees meer

    Topic
  • Kriske10 heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Fagus sylvatica of carpinus betulus op vochtigere grond

    hellowe gaan in maart starten met de aanplanting van een haag maar omdat het hier gaat over een lengte van 140 meter zou ik graag eens willen weten welke van de twee we het beste nemenwe twijfelen tussen fagus sylvatica en carpinus betulusmaar mss ook even de situatie schetsenhet gaat over zand leem grond en ligt met een helling naar de onderzijde van de tuin waar deze de laatste meters vlak ligt (woon namelijk in het hageland in vlaams brabant!) maar hierdoor is in het late najaar en in de winter het onderste stuk van de tuin natuurlijk wel een stuk natter (is de laatste 10 meter zelfs gedraineerd !

    Lees meer

    Topic
  • Kriske10 heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Verschil tussen Fagus Sylvatica 11 en 12

    hello allemaalik heb mss een dom vraagje mareben momenteel aan het uitkijken om een beuken haag aan te planten namelijk de Fagus Sylvatica en heb al op een aantal plaatsen prijs gevraagd maar op die offertes staat de plantmaat gevolgd door BW(dit is blote wortel weet ik!) maar ook nog 1/1 of 1/2 kan mij iemand vertellen wat men hiermee bedoeld?

    Lees meer

    Topic
  • Laad meer items
Terug naar boven icoon