Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Elk jaar hetzelfde probleem, veel vruchten maar nog niet eetbaar, het vriest altijd eer ze eetbaar zijn.
Ik zal ze dus alweer onrijp moeten plukken.
Ze zien er dan wel erg lekker uit , zijn reuzegroot en blinken als de obussen bij mijn bomma.
Ga toch eens op zoek moeten gaan voor een andere soort... deze rijpen wel na enkele weken maar het tannine gehalte blijft toch altijd een wrange smaak geven en dan kan je maar een halve per dag eten....dus tegen pasen zullen ze wel op zijn.( rot)
Ja, ze kunnen wel enkele graden hebben, het is al enkele jaren misgelopen met enkele graden...plots is het teveel... en dan zie je van die glazige bollen hangen.
In 2015 zijn ze blijven hangen tot 16 januari 2016 eer dat de eerste nachtvorst was en zelfs toen waren ze nog niet echt rijp(lees lekker), pas drie weken later was het looizuur min of meer verdwenen.
Ik heb de mijne net binnen gehaald en laat ze rustig in huis rijpen. Dat gaat langzaam, maar als je geduld hebt, komt dat echt wel goed.
De meest courante variëteit, Rojo Brilliante, die je ook hebt staan, is wat dat betreft eigenlijk niet de allerbeste. Er zouden er betere zijn. Maar als je een andere wil planten, gaan dan zeker een langs bij kwekerij de moerbeiboom in geraardsbergen. Zij hebben een heel ruim assortiment.
Deze heb ik net voor de vorst geplukt en gewoon buiten onder een afdak laten rijpen, deze die nu nog aan de bomen hangen zijn net even ver en dus oof best eetbaar. Ik heb er ook een tiental binnen laten rijpen en die waren ook pas vorige week goed, dus veel verschil zit er niet op.
Indien het nu feller had gevroren dan -1,5° dan waren die buiten op de boom misschien geraakt....