menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Blue-berrys

Ga naar meest recente reactie

myriam56

Myriam56

Beste mensen... lieve super kenners ... ik heb een vraagske... ik heb voor we naar antwerpen kwamen drie blue-berry struiken/of planten zoals je verkiest gekocht.... ( ze staan nog in de serre)Nu heb ik vandaag gelezen dat het verschillende jaren duurt voor dat daar bessen aangroeien.
Heeft iemand daar ervaring mee? ... is dat echt zo?.... m.
woensdag 10 april 2013 - 22:34
sugar

Sugar

Hangt er vanaf hoe groot de planten zijn die je gekocht hebt. Zelf heb ik het eerste jaar geoogst van al mijn planten. Volledige oogst duurt wel enkele jaren totdat de struik echt groot is geworden
woensdag 10 april 2013 - 22:50
myriam56

Myriam56

Goeie avond Sugar,dankjewel voor het hele vlugge antwoord... ze zijn niet echt h
woensdag 10 april 2013 - 22:57
sugar

Sugar

Fruitbomen en -struiken koop je bij een specialist, of een boomkweker. Dat is meestal v
woensdag 10 april 2013 - 22:58
jdcoster

Jdcoster

Mijn beginnersfouten van toen ik 25 jaar was ben jij nu aan het maken
En ... wat hebben we geleerd vandaag zou Huysentruit zeggen:
Ten eerste: koop nooit levende planten zonder dat je ze gezien, vergeleken, uitgezocht, geroken en betast hebt. Ook niet de rhizomen van vaste planten, mooi verpakt in een plastiek zak, die men in tuincentra en warenhuizen aan biedt. Ik zag gisteren nog wortels van aardbeien met
donderdag 11 april 2013 - 13:35
myriam56

Myriam56

goeie middag.... Jdcoster.... ik ben blij met uwen goeie raad, en ga hem zeker en vast opvolgen, Omdat ik nog langs de huisdokter moest (keelpijn) stellen we de rit uit tot morgenvroeg.... en dan zijn we terug naar ons stekske... in ons franse dorpke ... M.
donderdag 11 april 2013 - 13:46
annemiek123

Annemiek123

IK had bij alletwee de blue berrys al het eerste jaar flinke oogst, dus wie weet....waren gewone kleine planten
zondag 21 april 2013 - 12:08
myriam56

Myriam56

Goeie middag Annemiek, dat zou fijn zijn, maar mijn plantjes die staan nog in de koude kas..... ik zou ze in turf moeten zetten........... maar dat is hier in gans de haute marne niet te krijgen.... theo wou voor we vertrokken niet meer langs het tuincentra ,omdat hij dacht van ze hier in frankrijk te kopen, mijn opmerking dat ik die nog nergens gezien had wuifde hij toen weg, en nu weet hij dat tourbe ( dus turf) hier niet is te krijgen ..... jammer !!!! maar ze zijn al prachtig gegroeit.... ik zoek een andere oplossing.... M.
zondag 21 april 2013 - 12:42
jdcoster

Jdcoster

Kun je daar nergens in de buurt stiekem een paar zakken verteerde (!) dennennaalden uit een dennenbos gaan opscheppen? Dat zal volgens mij even goed zijn.
Het zijn nu wel Amerikaanse bosbessen maar ik denk dat zij qua grond vergelijkbaar zijn met de bosbessen die hier in de Ardennen groeien. In die bossen heeft men ook niet eerst een laagje turf uit Rusland uitgespreid hoor.
Belangrijk is het ook dat ze niet te droog komen in de zomer. Ik zou ook een mulchlaagje voorzien.
zondag 21 april 2013 - 15:12
myriam56

Myriam56

Goeie namiddag, dag jdcoster, ( ik hoopte al dat u me raad zou geven ) effekes onze caraf komen vullen want af en toe een lekker slokske da's aangenamer dan zo botweg droog...werken zeker zondag's , Het zijn hier eigenlijk allemaal gemengde loofbossen met af en toe een spaarzame spar of den, en hier moet je niets stiekem doen hoor.... je haalt uit het bos waar je zin in hebt, ik zeg niet dat je natuurlijk een kaarsrechte beuk, of eik van een halve meter dik moet afzagen en mee naar huis sleuren , dat zou niet goed komen, maar mooie jonge beuk, of eik of berk van vijf zes cm's dik kan je hier zo weg halen, ze zijn zelfs blij dat het wat uitgedunt wordt, maar dennenaalden pffff........... dat zal niets worden.... ik heb nog wel een pak orchidee potgrond staan t'is niet veel een klein zakske meschien dat het daar mee gaat.... enfin........... nog wat stenen gaan rapen....tussen de lekkere slokskes door hihi... M.
zondag 21 april 2013 - 16:17

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon