Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In mijn tuin staan al 7 jaar een witte en een blauwe druivenplant. Netjes gesnoeit wanneeer het daar tijd voor was en 2 keer per jaar extra kalk bij gestooid (het is een zware klei tuin) Elk jaar dan ook heel veel druiven maar ze blijven zuur van smaak. Hebben jullie een tip hoe ik zoete druiven kan krijgen?
Joske Andere varieteiten zetten, eerst gaan proeven en goed noteren welke druif het is en dan betrouwbaar hetzelfde kopen ofwel zelfs stekken van die plant. Groeten Silvain
Om welk druivenras gaat het? Hoeveel trossen laat je op die jonge druivelaar komen? Komt er voldoende zon aan die druivelaar? Blijven de bladeren wel gezond tot bij de oogst?
Beste, Een zware kleigrond behoeft in principe zeker geen tweemaal per jaar extra kalk. We zouden adviseren om eens extra compost onder de struiken aan te brengen. Teveel kalk verhindert bij het rijpingsproces de omzettingsprocessen in de druiven waarbij de suikers worden gevormd. Naast de al opgesomde maatregelen (voldoende gezond blad = minstens 7 bladeren per tros) en voldoende zon zou het zo zeker moeten lukken om in ons klimaat lekkere druiven te oogsten. Als deze maatregelen niet helpen, dan lijkt de aanplant van een van de nieuwere dessertdruiven (tafeldruiven) zoals iemand suggererede inderdaad de meest logische optie.
Rassenkeuze is inderdaad de boodschap. Ik heb 6 serredruivelaars (frankenthal, muskaat...) en evenveel buitendruivelaars (de merknamen schieten mij niet zo gauw te binnen). Altijd lekkere druiven. Maar je moet natuurlijk de goede rassen hebben en bijv. een binnendruivelaar niet buiten willen zetten en omgekeerd...