menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Het is zo ver glyfosaat gaat uit de reken

Ga naar meest recente reactie

pplakke

Pplakke

na het topic van woensdag 26 april 2017 dat glyfosaat verboden ging worden voor particulier.is het na een jaar zo ver de verkoop voor particulier gaat stoppen.is wel goed nieuws maar eens de verkoopstop begint. mogen de handelaars nog een half jaar uitverkoop doen.op die manier word er nog een tweede kans gegeven om een voorraadje op te slaan.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180410_03456687
woensdag 11 april 2018 - 05:33
vitamoniq7

Vitamoniq7

De firma monsanto heeft nu een "biologische variant" van roundup bedacht.
Er staat glyfosaatvrij en AC op de verpakking en het bevat dan wel geen glyfosaat maar wel acetyl ofwel een azijnzuur.

woensdag 11 april 2018 - 08:41
LT

LT

Pplakke, bedankt voor deze info.
woensdag 11 april 2018 - 08:49
pplakke

Tekst aangepast

Pplakke

ik heb nog wat verder opgezocht op de franstalige media gelukkig kan het internet vertalen.en daar spreekt men over mei 2018 als het einde der verkoop. ik vermoed dat het half jaar stockverkoop daar niet mee in zit.dan zijn we a bijnal twee jaar na het verbruiksverbod spijtig dat het zo lang moet aanslepen.maar het komt er dan toch echt eens van .

al blijf ik het toch vreemd vinden dat ze hun stock mogen blijven uitverkopen.terwijl de particulier het eigenlijk niet wettelijk meer mag gebruiken.volgens je leest zouden winkels nu al een jaar uit stock aan het verkopen zijn.dan moet die stock toch enorm groot zijn.ik denk in elk geval dat er nog veel gehamsterd gaat worden misschien zelfs met kortingen op het einde.




hier nog de link van de info en een vertaling door chrome
http://www.nostalgie.be/articles/le-roundup-interdit-comment-venir-a-bout-des-mauva.html

In "Een tuin kost het bijna niets" leren we slim en goedkoop tuinieren. Een boek dat ons doet verlangen om zijn handen op de aarde te planten, 100% natuurlijke manier.
Deze keer is het de juiste. Minister van Landbouw Denis Ducarme bevestigt het: de verkoop van glyfosaat aan individuen zal vanaf mei 2018 worden verboden . Over enkele weken zal er een koninklijk besluit komen, in die zin, in het Belgisch Staatsblad.

Verbod op het gebruik van krachtige herbiciden: de mogelijkheid om een ??100% groene hand te ontwikkelen

Voor natuurjournalisten , Isabelle Masson-Loodts en Frédéric Raevens , "is tuinieren binnen handbereik en alle budgetten" . Zaden om zelf stekken te maken die worden uitgewisseld via het tuinmeubilair gemaakt van recyclage, wat je nodig hebt ... moet worden gemotiveerd. En verliefd op de natuur. Dus we zappen de chemicaliën en rollen de handen uit de mouwen ... het is beter voor onze gezondheid, voor de planeet ... en het zal op de lange termijn effectiever zijn !

Voor onkruid, niets als armolie

Paardebloemen, brandnetels, bakbananen ... het is heel mooi, maar het kan ook snel een zere plek worden. Hier zijn de gouden regels van de zuinige tuinman :

Onkruid wordt geëlimineerd door de grond vroeg in de lente te schoffelen
We vermijden de verspreiding van de zaden van de ongewenste: daarvoor zorgen we ervoor dat het onkruid nooit in zaden verdwijnt
Voordat we planten, oefenen we het "valse zaaien" : we moeten de grond voorbereiden op zaaien en dan wachten. Wanneer onkruid verschijnt, elimineren we ze: de aarde zal klaar zijn om een ??echte zaailing te ontvangen
Het onkruid stikken door het afdekken van de bodem voor een aantal maanden, zelfs als het is lelijk ... jammer, het werkt! Dozen, tapijten, tapijten ... alles is goed om de indringers te verstikken.
Last but not least: de goede oude aardappel!

Sommige aardappelen worden gekookt en het kookwater kookt altijd. Het zal de truc doen om onkruid in de tussenruimtes van de trottoirs te verwijderen.



donderdag 12 april 2018 - 21:31
pplakke

Pplakke

Het heeft een zware bevalling geweest maar morgen 6 oktober is de verkoop gedaan (belgie).

https://fytoweb.be/nl/nieuws/lijst-van-de-verboden-synthetische-herbiciden-voor-amateurs
vrijdag 5 oktober 2018 - 22:42

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon