Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/31/allerlei-vragen-ivm-de-tuin/65058/aanpassen-schutting

menu
Tuinadvies
1

Aanpassen Schutting

PaulPH

Even wat hulp nodig van andere mensen met tuin ervaring. Op dit moment hebben we aan de zijkant van ons huis nog de oorspronkelijk schutting vanuit de bouw (hekwerk met klimop). Deze is echter laag (vanuit de tuin hoogte gezien 160cm) en geeft nog lang geen privacy. Vraag is dus of iemand een goed idee heeft om (i) meer privacy te creëren en (ii) de schutting te verhogen. Of moeten we gewoon een hele nieuwe schutting laten plaatsen? Dit hebben we ook aan de andere kant staan.

Het grootste gedeelte van de schutting loopt langs het huis van de totale lengte van 27.5m, aan het begin hadden we al wel een schutting poort laten plaatsen. Hoor graag!

Gr.

Paul

zaterdag 26 mei 2018 - 12:18

Leerling

Niet zeker of je daar genoeg ruimte voor hebt (plaats voor de wortels in de breedte), maar misschien eens horen of een paar leibomen uitkomst kunnen bieden?
zaterdag 26 mei 2018 - 13:47

Liesette77

Ik zie niet direct een mogelijkheid om de schutting te verhogen. Wel kan je er bijvoorbeeld bomen (zoals Leerling zegt) of een plantenhaag voor zetten. Dat kan sowieso hoger groeien dan de schutting. Het pad is wel niet héél breed waardoor bomen of een plantenhaag al snel veel plaats zullen innemen. Je mag het dus zeker niet te breed laten worden.

Wat je ook kan doen is de afsluiting voorzien van een schermdoek/zichtbreeknet, lamellen, heidematten, ... ( https://www.afsluitingentuin.be/draadafsluiting ) Je kan er dan niet meer doorkijken. Zo krijg je extra privacy zonder dat je aan plaats moet inboeten.

Of je kiest inderdaad voor een heel nieuwe afsluiting natuurlijk...
donderdag 14 juni 2018 - 12:20

Tekst aangepast

Roeli

Je kan de schutting toch gewoon verhogen met extra gaas. Wel hogere palen er bij zetten.
Maar dit is toch gewoon een looppad. Hier zit je toch niet. Waarom dan meer privacy.
En die klimop wordt vanzelf hoger , dan zie je niet meer dat het gaas onderbroken is of dat je een dubbele rij palen hebt staan.
donderdag 14 juni 2018 - 16:09

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken