menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 2

Egels gevangen ipv zwerfkatten

Ga naar meest recente reactie

elise Lammens

Elise Lammens

Wij willen hier zwerfkatten vangen ,met vangkooien van dierenasiel ,maar vangen alleen maar egels !de kooien al op verschillende plaatsen gezet,
Wie weet raad ?
maandag 23 september 2019 - 15:50
Roeli

Roeli

Misschien wachten tot de egeltjes in winterslaap zijn. ? Of de vangkooien hoger zetten. Katten kunnen springen en klimmen. Egels niet.
maandag 23 september 2019 - 16:38
LT

LT

Ja Roeli, hoger zetten is de enig juiste oplossing.
maandag 23 september 2019 - 17:57
c j de k

C j de k

Roeli
maandag 23 september 2019 - 22:33
elise Lammens

Elise Lammens

Hoger zetten is misschien optie, maar vannacht geen egels erin, maar ook geen katten, probleem is ook, dat we de eerste keer dat we de kooien zetten, we binnen de paar minuten op de gewone plaats waar ze kwamen eten, er 2 ineens in dezelfde kooi zaten, maar die andere 2 daar ook waren, en dat die laatste 2 nu niet meer in de kooi komen, met alle raad van dierenasiel,vooraanin de kooi tonijnleggen, maar ok daar trappen ze niet in, die hebben hun broertjes of zusjes gevangengezien en gehoord ????
dinsdag 24 september 2019 - 09:49
Roeli

Roeli

Je zal gewoon geduld moeten hebben en ze niet opjagen. Laar de kooi maar eens een paar nachten gewoon open staan met wat eten er in. Die andere keer zijn die twee zich wezenloos geschrokken van de paniek van hun broertjes/ zusjes. Die moeten eerst weer tot rust komen. Wanneer dat ding niet dichtklapt worden ze misschien minder bang en kan je ze volgende week wel vangen.
Tja meid, hier heb je meestal héél véél geduld bij nodig.
dinsdag 24 september 2019 - 10:31
Dany

Dany

Waarom wil je die katten vangen?
Veroorzaken ze zoveel overlast?
Wat gebeurt er met die katten in het dierenasiel, euthanasie?
dinsdag 24 september 2019 - 10:37
elise Lammens

Tekst aangepast

Elise Lammens

Dany,om ze te laten steriliseren of castreren natuurlijk! De moeder kwam hier toe in het voorjaar ,in de zomer 4 kittens ,en nu opnieuw hoogzwanger,dus dan zouden dat al 10 katten zijn hier op de wijk .de moederkat is nu al door asiel in pleeggezin geplaatst tot wanneer de kittens er zijn ,gaat dan terug naar asiel om gesteriliseerd te worden ,en wanneer de kittens groot genoeg zijn ,wordt de poes in gezin geplaatst 2 van de kittens die we al gevangen hadden zijn al gesteriliseerd ,en al in gezin geplaatst .
En nu de 2 overblijvende nog zien te vangen !want in de lente zouden we anders met opnieuw een hoop jonge katjes zitten
Ook is het niet beter dat ze in gezin terechtkomen dan in de winter onder struiken te moeten overleven ??
woensdag 25 september 2019 - 09:33
LT

LT

Elise, jullie zijn daar ècht goed bezig! Dit zou overal moeten gebeuren
woensdag 25 september 2019 - 14:52
Dany

Dany

Ik weet niet waar je woont maar als ze bij jullie in het dierenasiel gratis steriliseren of castreren is dat een heel goede zaak. Bij ons omgeving Gent komen er soms veel te veel kittens toe zodat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te plaatsen en zijn ze gedwongen om er veel te laten inslapen.
Anders zorgen zwerfkatten ook om muizen- en rattenpopulatie onder controle te houden.
donderdag 26 september 2019 - 10:42
elise Lammens

Elise Lammens

Dany dat is een organisatie van de Provincielimburg ,en die poezen moet je dus aanmelden bij de milieudienst van de gemeente ,die betaalt dan ook de sterilisatie of castratie ,en de milieudienst moet asiel verwittigen
vrijdag 27 september 2019 - 09:57
Dany

Tekst aangepast

Dany

Dat is goed geregeld bij jullie . 4 jaar geleden had ik hier ook 2 zwerfkatten, ik heb ze eten gegeven en binnen gelaten en ze liggen nu al 3 jaar in de zetel als huiskat.



vrijdag 27 september 2019 - 22:11

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon