menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Hoe plantafstand inschatten?

Marieke82

Marieke82

Ik zou graag een informele haag aanplanten met Sering 'Madame Lemoine'+ Viburnum Opulus 'Roseum' + Cornus Alba 'Winter Beauty'. Ik heb echter geen idee hoe ver de planten uit elkaar moeten staan (gemeten van stam tot stam). Is 120 cm van stam tot stam voldoende?
vrijdag 16 februari 2024 - 18:24
Tuinprins

Tuinprins

Informele haag of toch iets dat lijkt op een bosschage of struweel?

Voor een haag zet je de planten dichter op elkaar dan bij een bosschage. Voor een bosschage houdt je doorgaans 'de helft van de hoogte' aan. Genoemde sering wordt op termijn tussen de 3 en 5 meter hoog dus rond de twee meter van andere struiken zetten. Maar: in de eerste jaren staat dat 'dun' en had je gewenst dat je de planten dichter op elkaar had gezet. Planten stoppen echter niet met groeien en sommige planten worden niet mooier van snoeien (bijv. Syringa vulgaris soorten). Je kunt overigens planten rustig dichter op elkaar zetten, genoemde planten zijn sterk genoeg om elkaars nabije concurrentie te verdragen.

Gegroet, de tuinprins
zaterdag 17 februari 2024 - 08:17
Marieke82

Marieke82

We zouden de struiken als een haag willen aanplanten. Ze mogen dus echt in elkaar overgaan. Natuurlijk zonder elkaar te verdrukken.
zondag 18 februari 2024 - 10:06

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon