menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Identificatie

Ga naar meest recente reactie

Rit

Rit

Wie weet de naam van deze boom?

Struiken & Bomen

zaterdag 25 maart 2023 - 17:17
leerling

Tekst aangepast

Leerling

Ben je zeker dat het een boom is? Zo ja, waar heb je die gezien? Heb je ook een foto van de hele boom en misschien een detail foto van de bloem(?) ?
zaterdag 25 maart 2023 - 22:43
Rit

Rit

Hij staat in onze tuin. We hebben hem zo'n 10 jaar geleden van iemand gekregen omdat die daar in de tuin weg moest. Hij is ongeveer 4 meter hoog nu. maar heel breed. Hij doet het heel goed hier en wordt jaarlijks gesnoeid. Hij heeft nog nooit gebloemd. De vorige eigenaar dacht dat het een veredelde kastanje was maar ik vind hier niets van terug

Struiken & Bomen

zondag 26 maart 2023 - 10:23
Tuinprins

Tuinprins

Kan een bijzondere vorm van de paardenkastanje zijn: Aesculus hippocastanum 'Laciniata' (Aesculus hippocastanum f. laciniata). Die hangende takken zijn typisch voor deze soort. Deze soort kom je echt zelden tegen.

Gegroet, de tuinprins
zondag 26 maart 2023 - 10:46
WiPe

WiPe

Aesculus hippocastanum 'Laciniatum'. Dat is een smalle opgaande boom. Door die te toppen stopt die niet met in de hoogte groeien. Die wordt alleen gevoeliger voor takbreuk en krijgt heel lelijke vertakkingen. Je kan die beter gewon laten uitgroeien, aangezien die niet erg breed groeit kan dat gerust.
maandag 27 maart 2023 - 00:23
Rit

Rit

Ja, dat is hem. Bedankt
zaterdag 1 april 2023 - 13:29

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon