Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik zit met dezelfde vraag, ook bij ons groeien er vruchtjes aan (voorlopig nog geel-groen) maar ik vraag me ook af of ze eetbaar zijn (wellicht minstens één keer). Nog wat geduld oefenen dus om over enkele weken te testen of we er een potje konfituur van kunnen maken
Ontzettend bedankt voor de link met uitgebreide informatie over de passiflora caerulea. Ik ben er heel blij mee en ga de geel-oranje vruchten eens proeven. Ben benieuwd of ze inderdaad naar bramen smaken.
alvorens te proeven zou je ze best goed laten rijpen, het lijkt me wat vroeg om nu al rijpe passievruchten te oogsten. Als ze diep oranje zijn en de eerste tekenen van verrimpselen vertonen zijn ze pas goed rijp en ook goed op smaak.
eet ze maar gerust op, wij doen dat ook maar denk eraan elke vrucht kan je slechts eenmaal eten, want op is op. Bijna alle passievruchten zijn eetbaar en diegene die slechts zijn zoals bijvoorbeeld van herbertiana die blijf je vanzelf af omdat ze zo'n slechte geur hebben dat je goesting al overgaat.
Danny, laat mij dan ook maar eens het binnenste proeven. Ik heb daar geen vruchtvlees in maar een zacht, sponsachtig iets waar de pitjes in zitten. Dat sponzige zou ik niet op willen eten. Erg apetijtelijk ziet het er niet uit. Zijn mijn vruchten dan soms niet goed?
eet ze maar gerust op, wij doen dat ook maar denk eraan elke vrucht kan je slechts eenmaal eten, want op is op. Bijna alle passievruchten zijn eetbaar en diegene die slechts zijn zoals bijvoorbeeld van herbertiana die blijf je vanzelf af omdat ze zo'n slechte geur hebben dat je goesting al overgaat.
danny
hoi danny ik heb een passieflora van nog maar 15 cm hoog gezaait en ik ben hem aan het stekken zitten wortels aan maar ik wacht even dat ze wat groter zijn want mijn schoon zus had hem voor mij ook met wortels in de grondt gezet en die pakte niet
maar van die vruchten die zag ik er bij haar aan zitten haar man heeft er ook een geproeft gr an
Hogerop heeft Danny2 op 2 augustus 2007 al het volgende geantwoord :
alvorens te proeven zou je ze best goed laten rijpen, het lijkt me wat vroeg om nu al rijpe passievruchten te oogsten. Als ze diep oranje zijn en de eerste tekenen van verrimpselen vertonen zijn ze pas goed rijp en ook goed op smaak.