menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Narcis Lieke

piewie

Piewie

3 Jaar geleden 100 bollen geplant Narcis 'Lieke'. Deze soort uitgekozen omdat het een blijvertje, een verwilderingsbol zou zijn. Nu in het vierde jaar verschijnen er volop bladeren en slechts een enkele bloem. Is hier nog iets aan te doen (zo ja, wat?), of is opruimen en nieuwe bollen planten het advies?
donderdag 18 april 2019 - 14:35
Patrikc

Patrikc

Een beetje bemesten.
donderdag 18 april 2019 - 20:38
c j de k

C j de k

Een Narcis heeft graag een ietwat vochtige grond en daar heeft het vorig jaar aan ontbroken .
Zoals gezegd bemesten en wat vinasse kali geven dan komt het wel weer goed .
donderdag 18 april 2019 - 21:31
Tuinprins

Tuinprins

Helaas zijn veel van die nieuwe Narcissen soorten (laatste 30 jaar op de markt gekomen) maar matige tuinplanten gebleken. Velen houden na 2 tot 3 jaar op met bloeien en dat ligt niet aan het weer. Hetzelfde geldt voor tulpensoorten (die graag een droge en warme zomerse periode willen). Waar dat aan ligt? Ik zou het niet weten. Misschien selecteren de veredelaars niet goed of wordt gekeken naar andere zaken dan lange levensduur.

Een paar jaar geleden 5 relatief nieuwe Narcissensoorten geplant waarvan er in 2019 geen enkele meer bloeit. Een aantal zijn compleet verdwenen en bij de rest staan nog wat groene sprietjes. De plek waar ze staan (voortuin) krijgt in de zomer water dus te droog kan het niet zijn geweest.


Gegroet, de tuinprins
vrijdag 19 april 2019 - 06:15

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon