menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lezingendag van de Vlaamse Rotsplanten Vereniging

Ga naar meest recente reactie

Gentiaan

Gentiaan

17 november : een dag om vrij te houden in uw agenda !!!!

De eerstvolgende lezingen dag van de VRV gaat door a.s. zaterdag 17 november om 10 u in de Plantentuin Universiteit Gent, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent.

De VRV is er weer in geslaagd om een internationaal gerenommeerd spreker en plantenkenner van over de plas te strikken !
Na Arthur Nicholls en Ian Young, is het nu de beurt aan Cliff Booker.

Cliff is al de wereld rond gereisd en heeft lezingen verzorgd in de Verenigde Staten en overal in het Verenigd Koninkrijk. Naast een bijzonder geestig en onderlegd spreker is hij daarenboven een uitmuntend fotograaf : dat wordt smullen geblazen voor de bezoekers !

Wij krijgen 3 lezingen te horen en te zien :

‘The Definitive Dolomites’ – Hoeft het gezegd dat Cliff hierin zijn kennis over dit schitterend gebergte en de plantengroei daar met ons zal delen ! Bereid u voor op een vuurwerk van schitterende beelden, want onze spreker is een uitmuntend fotograaf met oog voor detail en schoonheid van de natuur. Duur van deze voordracht, ongeveer 70 minuten.

In ‘Cream of Alpines’, besteedt hij aandacht aan de crème de la crème - de toppers – uit de alpiene flora. We krijgen schoonheden te zien uit de Alpen, de Picos de Europa, de Rocky Mountains en nog veel meer. Ook hier weer zal de fotografie u met verstomming slaan ! Duur, ongeveer 65 minuten.

‘Alpine Show Scene’ toont ons de unieke Britse rotsplanten shows zowel voor als achter de schermen. Voor sommigen misschien nieuw, voor anderen, bijzonder interessante bijkomende informatie na het VRV-bezoek aan de AGS show van Harlow eerder dit jaar. Tijdens deze lezing zal hij ons ook John Dower introduceren, samen met zijn vrouw Clare een vooraanstaand expert in het aanleggen van “miniature gardens” ; schalen waarin een miniatuur berglandschap met de gepaste begroeiing wordt nagebootst. John en zijn vrouw zijn net als Cliff fervente Show deelnemers en hebben met hun prachtige mini-tuinen talloze prijzen gewonnen op de AGS shows. Duur, ongeveer 50 minuten.

Zelfs bij dit zeer gevulde programma zullen wij uiteraard de nodige tijd uittrekken voor onze inmiddels in Vlaanderen wereldberoemde VRV-tombola waar velen onder u (terecht) op verlekkerd zijn! Die staat na de middagpauze geprogrammeerd.

Ook niet leden zijn hartelijk welkom !

Bloemen & Planten

woensdag 14 november 2012 - 12:43
Freddy10

Freddy10

Hello daar,

Dit verbluffend programma lijkt mij iets om zeker niet te missen.
Daarom had ik graag geweten in welk lokaal betreffende lezing zal doorgaan ?
Groetjes
Mia
woensdag 14 november 2012 - 17:30
Gentiaan

Gentiaan

Dag Mia, sorry - even vergeten dit te vermelden.

De lezingen gaan door in auditorium 4 - op het gelijkvloers - ingang via de plantentuin !
Tot zaterdag !
woensdag 14 november 2012 - 21:04
Kyklamos1

Kyklamos1

Dat ziet er een heel interessant programma uit ! Maar eens afzakken naar Gent !
vrijdag 16 november 2012 - 18:27
Kyklamos1

Kyklamos1

Eens benieuwd hoeveel interesse er in Vlaanderen mag bestaan.

Eigenlijk krijg je wel HEEL veel : alpenplanten,orchideeen,bolgewassen, magnifieke panorama's, natuur & avontuur, praktische tips,reisideetjes,wandelideetjes .

En natuurlijk kans om vele nieuwe mensen te leren kennen en ook nog eens met een schitterende prijs naar huis

We kijken er naar uit ....
vrijdag 16 november 2012 - 19:33

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon