Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/16/cs-algemeen/30838/cactusboek-maken

menu
Tuinadvies
0

Cactusboek maken

Ga naar meest recente reactie

Rivofa

Ik zoek mij een ongeluk aan boeken in boekenwinkels, boeken over cactussen wel te verstaan. Zijn er onder jullie mensen die zich eens willen wagen aan het schrijven van een cactus boek ? Kennis hebben sommigen onder jullie genoeg, en prachtige foto's ook.
Je kan tegenwoordig een boek schrijven en via internet uitgeven, dan hoef je geen honderden exemplaren te bestellen. Al wil je maar 1 exemplaar laten drukken dan kan dat nog en aan een heel redelijke prijs. Eén klant hebt ge al !

maandag 15 februari 2010 - 17:05

Clubbrugge

Rivofa,

Er bestaan honderden cactusboeken, algemene, gedetailleerde, tot zelfs universitaire onderzoeken en andere publicaties.
Via een vereniging en of medeliefhebbers kan je ze op de kop tikken, lenen etc.
Eens navragen in de buurt.
Mvg,
Nicolas
maandag 15 februari 2010 - 17:19

Pieter

Hoi,
Er bestaan al heel wat titels hoor. Welk type cactusboek zoek je eigenlijk? Zelfs in het Nederlands bestaan er tientallen cactusboeken. Publicaties over een bepaald geslacht zijn doorgaans enkel in het Engels te vinden. Als je zegt wat je juist zoekt kunnen wij misschien enkele titels suggereren.
maandag 15 februari 2010 - 17:58

Rivofa

Allemaal bedankt voor jullie antwoord. Ik zoek niet direct iets speciaals, ik ben niet echt een beginner maar zeker nog geen gevorderde. Ik heb ook nog niet echt een soort waar ik meer interesse voor heb dan voor anderen, ik vind ze allemaal mooi en interessant. Ik heb enkele boeken over cactussen en vetplanten maar de meesten zijn van vorige eeuw. De laatste die ik heb kunnen vinden is : cactussen van Nico Vermeulen, uitgeverij rebo. Als er dan toch zoveel titels in de handel zijn waarom vind ik die dan niet in de boekhandel ?

Cactelders: mag je hier zomaar boeken downloaden ???

groetjes aan jullie allemaal


maandag 15 februari 2010 - 20:06

Pieter

Een mooi 'prentjesboek' is dat van preston-mafham. Bestaat ook in het Nederlands.
Als je niets vindt in de boekenwinkel is het omdat je niet in de goeie boekenwinkels kijkt. Er zouden toch verschillende titels beschikbaar moeten zijn in de boekhandel. De boeken van Miles Anderson of Subik & Kunte bijvoorbeeld. ls je online koopt heb je natuurlijk onbeperkte keuze. Zoek eens op 'cactus' bij de online boekenhandels en maak je keuze!
De boeken op de links van Dirk kan je gewoon downloaden, ja. Sommigen zijn legaal, anderen illegaal. Op de website cactuspro.com heb je ook een lijst van onlige gezette werken, al diegene die daar staan kan je zonder probleem downloaden, dat is allemaal legaal.
maandag 15 februari 2010 - 20:16

MrCactus

Zie ook: http://cactus-boeken.expertpagina.nl
zondag 23 mei 2010 - 13:14

Edo

Al in een bibliotheek gezocht?
zondag 23 mei 2010 - 13:23

Wiebe

Wim Alsemgeest staat op diverse beurzen etc. met een goed assortiment (nieuw en tweedehands). Daarnaast heb ik goede ervaringen met:

http://www.keithscactusbooks.co.uk/

Keith staat ook op de ELK en als je iets bij hem wilt bestellen kan hij het daar mee naar toe nemen (scheelt veel verzendkosten!).

Als je geen engels 'beheerst' heb je wel een probleem omdat de meeste boeken over cactussen en vetplanten, zeker de wat meer specialistische, niet in het nederlands verkrijgbaar zijn.

Wiebe

zondag 23 mei 2010 - 13:23

MrCactus

Voor Cactus-beurzen zie:
http://cactus-beurzen.expertpagina.nl

Er zijn ook veel Duitse Cactusboeken .... )
zondag 23 mei 2010 - 13:33

Paronoto

ik ben niet echt een beginner maar zeker nog geen gevorderde

In uw buur zijn er niet minder dan drie verenigingen/afdelingen waar je lid kan worden en die allemaal beschikken over wat al eens een maxibib kan genoemd worden
woensdag 26 mei 2010 - 20:08

Samantha23

ik heb onlangs een mooi boek gekocht bij de boekwinkel van "het complete boek over cactussen en andere succulenten", geschreven door Miles Anderson. Hij detailleert (bijna) alle cactussen en succulenten.

Veel mooie plaatjes, en ook hoe je de cactussen en vetplanten kunt bijhouden met enten en stekken.

misschien dat je naar dit boek kunt zoeken.
donderdag 27 mei 2010 - 18:53

Rivofa

Allemaal bedankt voor jullie reactie.

Aan Pieter, ivm "prentjesboeken": a picture is worth a thousand words !

Ik heb intussen een paar mooie boeken kunnen kopen, maar wat ik mis is een boek dat "alles" verteld over een bepaalde cactus, je vind altijd hier een stukje info en dan in een ander boek een ander stukje info, in nog een ander boek weer een stukje.... Het is niet alleen bij cactusboeken zo maar ook bij boeken over planten, bomen en struiken .

En het is heel leuk om al die boeken te lezen maar je hebt er wel veel tijd voor nodig en tijd is nu iets waar ik niet te veel van heb. Ik werk en ik ben een vrouw, vandaar.

vrijdag 28 mei 2010 - 12:23

Pieter

Dus als ik je goed begrijp zoek je een boek dat in detail ingaat op een bepaald geslacht. Voor de meeste populaire geslachten bestaat daar wel minstens één boek van. Laat eens weten over welke geslachten je iets zoekt en dan kunnen wij misschien een titel aanraden.
Tegenwoordig zijn (delen van) de werken van Backeberg, Ritter en Britton and Rose op internet te raadplegen.
vrijdag 28 mei 2010 - 12:29

Wiebe

maar wat ik mis is een boek dat "alles" verteld over een bepaalde cactus, Dergelijke boeken bestaan niet! Ik heb een paar honderd boeken over cactussen en vetplanten en als er een nieuw boek uitkomt (m.n. een specialistisch boek over één familie of geslacht) dan koop ik dat vaak b.v. omdat er weer nieuwe informatie instaat, omdat inzichten zijn veranderd etc. Van boeken heb je nooit genoeg en uitzonderingen daargelaten i.h.a. degelijker qua informatie dan veel websites!

Wiebe
vrijdag 28 mei 2010 - 18:01

MrCactus

Nieuwe website.
www.cactus-boeken.nl
dinsdag 1 juni 2010 - 12:55

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken