Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Heeft iemand hier misschien een recept om zelf kappertjes op olie te maken?
Ik heb dus geen echte kappertjes, maar de onrijpe zaaddoosjes van de oost-indische kers verzameld, omdat mij is verteld dat je dit als kappertjes kunt gebruiken. Moet het bijvoorbeeld rauw ingemaakt worden, of even blancheren of koken.....
Dat wil ik dus eens proberen, maar kan nergens een recept vinden.
Kappertje zijn ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant "capparis spinosa". de plant word gekweekt in landen met een mediteraan klimaat.
In de volksmond word oost indische kers ook kappuceiners genoemd omdat de nog niet gerijpte zaadjes gelijken op kappertjes,en naar mijn mening worden die zaadjes niet gebruikt om kappertjes te maken, mocht u het toch proberen gewoon opleggen in azijn.
Ooit eens gelezen dat het niet de onrijpe zaaddoosjes, maar de bloemknopjes van de Oost-Indische kers zijn die men kan opleggen als kappertjes. Wel zelf nog niet geprobeerd.
Bedankt voor de antwoorden .......dus ik begrijp dat 't niet echt smakelijk zal zijn Had het in een boek van, ik geloof Peter Bauwens gelezen, en dacht: wat een leuk idee......maar nu 't recept nog. Ik denk dat ik 't toch ga proberen, beetje experimenteren dan maar
Hierbij een recept dat ik ooit van 't net geplukt heb. Wel zelf nog niet geprobeerd.
azijn,
mierikswortel (geschaafd, kijk uit zeer scherp),
tenen gepelde knoflook,
de zaadjes van de oostindische kers (vrij jong plukken),
zout,
peperkorrels (naar behoefte)
Was de zaadjes van de oostindische kers, bestrooi ze met zout, zet ze een nacht over in een zeef, zodat het vocht er aan ontrokken wordt.
Spoel de zaadjes af, leg in een goed uitgekookte glazen pot (deksel ook meekoken) de zaadjes, met daartussen wat mierikswortel, de peperkorrels, schijfjes knoflook en giet daarop de azijn. (de azijn hoeft niet eerst gekookt te worden). laat het geheel een paar weken rijpen. Na opening in de koelkast bewaren.
Serveertips: lekker bij sla, op file american, bij hamburgers en bij bruine bonen/ capucijners.
Hopelijk vindt u het resultaat lekker. Laat u dan iets weten?
nog groene zaden van Oost-Indische kers (zelf plukken),
100 g zout, water,
1 teentje knoflook (gepeld),
1 tl peperkorrels,
1 tl dillezaden,
witte wijnazijn
Doe de zaden in een gepekelde oplossing van 100 g zout op 1 l water en laat ze 24 uur staan.
Giet af, zet de zaden apart en doe 2 el in een kleine fles.
Voeg de knoflook, peperkorrels, dillezaden toe.
Vul aan met warme witte wijnazijn.
Zeef alles en giet de vloeistof over de rest van de gepekelde zaden.
Vul er flessen mee en sluit deze goed af.
Na 4 weken zijn de zaden klaar voor consumptie.
Let op: ze bederven snel!