Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/12/koken-uit-eigen-tuin/60795/witlof-in-bladerdeeg

menu
Tuinadvies
8

Witlof in bladerdeeg

Ga naar meest recente reactie

WielS



Witlofkroppen
bladerdeeg
ham
kaas
1 ei

De bladerdeeg evt. ietsje uitrollen
Witlofkroppen over de lengte doorsnijden
Het rauwe witlof omwikkelen met een plakje ham en kaas
Dit rolletje op de bladerdeeg leggen .
De randen v/d deeg wat nat maken en dichtvouwen, druk de naden goed aan.
Leg ze op een ingevette ovenschaal of bakplaat.
Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en nog een keer voor het in de oven brengen
Plaats ze in de oven bij 200 graden
Na 30 minuten zijn ze knapperig en mooi bruin gaar.

Smakelijk eten !!

vrijdag 27 november 2015 - 14:30

Marei

Hm, ziet er lekker uit; zelf maak ik het altijd op een andere manier klaar.......maar deze zal allicht binnenkort eens op het menu komen....
vrijdag 27 november 2015 - 15:14

Willy Nijhoff

Krijg gelijk trek. Klinkt lekker. Ga het zeker proberen.
vrijdag 27 november 2015 - 15:38

Charlotje

Ja!!! en dan i.p.v. ham een paar kruimeltjes Roquefort ( of een andere blauw-schimmelkaas) er tussen rollen...Jammie!jammie!!
Lotje gaat er van kwispelen
vrijdag 27 november 2015 - 16:09

Joukje Smeding

Ja jullie weten wel wat lekker is. Heb juist boodschappen gedaan. Dit is lekker voor de feestdagen. Bedankt voor het recept.

vrijdag 27 november 2015 - 16:23

Jeannette1

Hai WielS,

Hier kan ik Ger zeker een plezier mee doen, Ger is gek op witlof !
Bedankt voor dit fijne recept, zal zeker vaak op tafel komen.

Groetjes,

Jeannette
vrijdag 27 november 2015 - 16:30

LT

Zal uitgeprobeerd worden
vrijdag 27 november 2015 - 18:24

C j de k

Ooooooooooo wat heerlijk smullen wij
vrijdag 27 november 2015 - 19:12

Minouke

Zal ik ook eens proberen

zaterdag 28 november 2015 - 15:43

Sophora

WielS, weinig werk en was heek lekker. Bedankt.
sophora
zondag 29 november 2015 - 13:01

Krissie

@ WielS en Sophora ,

welk bladerdeeg hebben jullie gebruikt ? Diepvries of ......

groetjes Krissie
zondag 29 november 2015 - 13:17

Sophora

Gewoon een vel diepvries bladerdeeg. Anders zou het niet 'een vlug klaar' gerecht zijn.
sophora
zondag 29 november 2015 - 13:38

Krissie

zelf bladerdeeg maken voor " een vlug klaar " gerecht is natuurlijk
geen optie .
maar je hebt ook verse bladerdeeg op een rolletje , ik gebruik dat wel eens
als taartbodem .
zondag 29 november 2015 - 14:32

Sophora

Ik heb me mis uitgedrukt. Ik gebruik vers bladerdeeg op een rolletje maar ik heb er altijd enkele in de diepvries zitten . dus zei ik diepvries bladerdeeg Sorry
sophora
zondag 29 november 2015 - 14:49

Krissie

Geen probleem Sophora , nu ga ik dat daar ook mee proberen .
Gisteren heb ik nog zo'n rolletje gebruikt om een frangipanetaart te bakken .
Ook poepsimpel , vlug klaar en een reuze taart .
zondag 29 november 2015 - 17:23

Sophora

Recept mag je altijd doorsturen. Als het maar gemakkelijk is.
sophora
zondag 29 november 2015 - 19:11

Krissie

Frangipanetaart .

Benodigdheden .

200 gr boter - 250 gr suiker - 3 eieren - 2 lepels melk -100 gr gemalen amandelen
30 gr kokos - 200gr zelfrijzende bloem - amandelextract (= klein flesje van Dr Oetker )
abrikozenconfituur - bladerdeeg - bakvorm van 30 cm doormeter .

Bereiding .
Smelt de boter .
Roer al de bestanddelen erdoor .
Dan het bladerdeeg in de bakvorm en het bereide deeg er boven op .
45 minuten in voorverwarmde oven van 200 à 220 °
op warme taart de abrikozenconfituur strijken en laten afkoelen .
Dan bestrijken met glazuur ( indien gewenst )
Hiervoor bloemsuiker oplossen in een weinig water en citroensap .

Smakelijk
zondag 29 november 2015 - 20:28

Sophora

Bedankt , zal het eens uitproberen.
sophora
zondag 29 november 2015 - 21:02

WielS

Dank je wel voor het recept Krissie! !
zondag 29 november 2015 - 22:15

Krissie

Deze middag het witlof in bladerdeeg klaar gemaakt .
Voor mijn oven ( elke oven is iets anders ) was 30' op 200 graden
niet voldoende .
Graden omhoog en ze laten staan tot ze mooi goudbruin gebakken waren .
Lekker , samen met een aardappelpuree .
Ik heb een ronde taartbodem van bladerdeeg gebruikt , toch niet zo handig
die ronde vorm .
Volgende keer gebruik ik de vierkante of rechthoekige vellen bladerdeeg .
donderdag 24 december 2015 - 13:42

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken