menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Advokaat

Ga naar meest recente reactie

Geertje

Geertje

weet er iemand wat het probleem kan zijn?
ik maak al jaren advokaat, lukte steeds goed en nu de laatste 2 keer blijft de advokaat slap van textuur wat kan hiervan de oorzaak zijn - ik gebruik nog steeds hetzelfde recept
groetjes
donderdag 22 juni 2006 - 00:18
DannyC

DannyC

en welk is dat recept? Ingredienten?
donderdag 22 juni 2006 - 08:08
Geertje

Geertje

het recept dat jaren werkte:
8 eierdooiers
300 gr fijn suiker
400 cl geëvaporeerde melk
1 zakje vanillesuiker
125 gr alcohol
dooiers en suiker goed kloppen (hand 5 minuten - mixer 2 min), dan melk onder mixen en dan de alcohol
alles nog eens goed kloppen en dan 1 maand laten rusten
maar ik zie het nu al, het mengsel blijft te slap
alvast bedankt als iemand ziet wat de reden is
donderdag 22 juni 2006 - 21:36
wyandotte

Wyandotte

Hoe oud zijn de eieren, indien je zeer verse scharreleieren gebruikt kan dit voorkomen
donderdag 22 juni 2006 - 21:46
Jonas

Jonas

hallo,

Ik maak de mijne ook zo. Maar met poedersuiker wordt hij vaster.

Jonas
woensdag 20 september 2006 - 15:03
Anke

Anke

Sorry, daar heb ik geen ervaring mee, maar ik ben wel heel benieuwd om dat ook eens te maken (als mijn kippen tenminste eindelijk eens beginnen te leggen...) Hoe lang is dit houdbaar? en hoeveel bekom je er ongeveer mee? Die alcohol is waarschijnlijk pure alcohol, of brandewijn,...?

Anke
donderdag 21 september 2006 - 17:18
Geertje

Tekst aangepast

Geertje

wel dan heb je iets meer dan een liter, en dat is lang houdbaar, maar ik kan er nu echt geen termijn opplakken, waarschijnlijk is het percentage alcohol (pure alcohol, te koop in warenhuizen of de apotheek) hoog genoeg om goed te bewaren, maar hij wordt hier toch nooit oud
vrijdag 22 september 2006 - 08:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon