zoals beloofd geef ik jullie het recept door voor een rozencake, helemaal zoals ik het zelf gedaan heb
... geproefd en goed gekeurd
Nodig:
ronde vorm van 22 à 24cm of vierkantige 12 op 22cm
400gr cake mix (delhaize-geel papieren pakje)
4 eieren
200 gr zachte boter of margarine (laten smelten op een zéér zacht vuurtje zonder te laten bruinen)
6 eetlepels rozenwater (natuurwinkel of apotheker) OF 1 druppel rozenolie (erg duur)
gedroogde donkerrode onbespoten rozenblaadjes (Geurende /Engelse/damascena, zelf heb ik austinroos William Shakespeare gebruikt)
[afbeelding verwijderd niet-https] Bereiding:
-de oven voorverwarmen op 180°C en vet de bakvorm goed in.
-voeg de eieren en de zacht geworden boter bij de cakemix
-klop daarna gedurende 3min
-rozenwater (of rozenolie) doorroeren
-meng een deel gedroogde rozenblaadjes door de deeg (de rest is nadien voor de versiering)
-bak gedurende 40min
Uit de oven halen en laten afkoelen....
omkeren op een mooi bord met een kanten onderlegger
De rest van de rozenblaadjes overstrooien en afwerken met poedersuiker (door een zeefje is mooier)
Enkele tips:
-kan de dag van tevoren, desnoods de (afgekoelde) cake in een folie wikkelen OF en dan kan je hem een paar dagen houden een lichtjes vochtige theedoek overleggen om zo te voorkomen dat de cake uitdroogt.
- rozenwater (7€ en een paar centjes voor +/- 250ml, is veel goedkoper dan rozenolie (80€ voor een 3cm groot flesje)
-de rozenblaadjes laat je drogen tussen 2 blaadjes van een huishoudrol, gedurende 24 uren.
Variante maar nog niet zelf geprobeerd:
de rozensmaak vervangen door
-oranjebloesem en de blaadjes vervangen door geraspte appelsienschil.
-citroen/geraspte citroenschil/1druppel olie
-anijs/ 4 druppels olie
-lavendel/ 3druppels olie
groetjes
Chantal