menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Enkele pannenkoekenrecepten...

Ingeroosje

Ingeroosje

Enkele pannenkoekenrecepten....

Basisrecept pannenkoeken

Ingrediënten (voor 8 pannenkoeken):
100 g bloem
2 koppen melk
2 eieren
een snuifje zout

Bereiding:
Maak het pannenkoekenbeslag door de bloem, de eieren, de melk en het snuifje zout te vermengen tot een vloeibare deeg. Doe eventueel, maar is geen must, een klein klontje boter in de pannenkoekenpan en giet een dun laagje in de pan. Bak en schud met de pan tot de pannenkoek onderaan loskomt en keer om.
Dien onmiddellijk op of hou warm onder aluminiumfolie. Serveer met boter, stroop, suiker, slagroom, chocoladesaus, confituur of vers fruit. Mogelijkheden zat.


Gevulde pannenkoek met vanille-ijs en chocoladesaus

Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de pannenkoekjes:
1,5 dl volle melk
9 eieren
100 g suiker
merg van 1 vanillepeul
550 g bloem
50 g gesmolten boter
vanille-ijs
dropveters voor de afwerking

Voor de chocoladesaus:
100 g gesuikerde room
40 g grofgehakte pure chocolade
10 g boter


Bereiding:
Maak eerst de


pannenkoekjes. Mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg
de gezeefde bloem eraan toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.

Jeneverpannenkoek met stroop en bier








Ingrediënten voor 5dl:
3 eieren
1,5 dl bruin bier
1 el olie
2 dl melk
1 glas jenever
250 g bloem
1 tl bakpoeder
zout
2 el suiker
nootmuskaat

Bereiding:
Maak het beslag door de eieren met bier en olie door elkaar te kloppen. Voeg melk en jenever toe. Meng bloem met bakpoeder, zout, suiker en nootmuskaat en voeg al roerend het biermengsel toe. Dek af met een vochtige handdoek en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Bak er pannenkoeken van en serveer met stroop.


Polentapannenkoekjes met rozijnen, appels en ahorn

Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de pannenkoekjes:
100 g bloem
50 g polenta
2 el suiker
1,5 koffielepel bakpoeder
½ koffielepel dubbelkoolzure soda
¼ koffielepel zout
1 losgeklopt ei
200 ml melk
2 el gesmolten boter
50 g rozijnen
plantaardige olie om te bakken

Voor de garnituur:
2 grote appels
25 g boter
200 ml ahornsiroop
4 el zure room

Bereiding:
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng het ei met de melk en de boter in een andere kom. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een klonterig beslag ontstaat. Voeg dan de rozijnen toe. Verhit wat olie in de Demeyere-pannenkoekenpan op een middelhoog vuur en voeg twee el beslag toe per pannenkoek. Maak twee pannenkoekjes tegelijk en bak ze twee minuten aan elke kant. Ga zo door tot je twaalf pannenkoekjes hebt. Houd ze warm. Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd elk kwart in drie plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de appels goudbruin. Maak torentjes met de pannenkoeken en appels. Druppel wat ahornsiroop over elk laagje. Werk af met een eetlepel zure room en de resterende siroop. Dien onmiddellijk op.
maandag 28 januari 2008 - 14:46
hildavw

Hildavw

Keus genoeg voor Maria Lichtmis op 2 februari, ...

want, geen enkel vrouwtje zo arm, of ze maakt haar pannetje warm

groetjes

Hilda
maandag 28 januari 2008 - 19:58
Adrienne

Adrienne

Jeetje zeg, pfff mijn weegschaal gaat niet meer weten wat er gebeurd
maandag 28 januari 2008 - 21:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon