Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ingrediënten (voor 8 pannenkoeken): 100 g bloem 2 koppen melk 2 eieren een snuifje zout
Bereiding: Maak het pannenkoekenbeslag door de bloem, de eieren, de melk en het snuifje zout te vermengen tot een vloeibare deeg. Doe eventueel, maar is geen must, een klein klontje boter in de pannenkoekenpan en giet een dun laagje in de pan. Bak en schud met de pan tot de pannenkoek onderaan loskomt en keer om. Dien onmiddellijk op of hou warm onder aluminiumfolie. Serveer met boter, stroop, suiker, slagroom, chocoladesaus, confituur of vers fruit. Mogelijkheden zat.
Gevulde pannenkoek met vanille-ijs en chocoladesaus
Ingrediënten (voor 4 personen): Voor de pannenkoekjes: 1,5 dl volle melk 9 eieren 100 g suiker merg van 1 vanillepeul 550 g bloem 50 g gesmolten boter vanille-ijs dropveters voor de afwerking
Voor de chocoladesaus: 100 g gesuikerde room 40 g grofgehakte pure chocolade 10 g boter
Bereiding: Maak eerst de
pannenkoekjes. Mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg de gezeefde bloem eraan toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.
Jeneverpannenkoek met stroop en bier
Ingrediënten voor 5dl: 3 eieren 1,5 dl bruin bier 1 el olie 2 dl melk 1 glas jenever 250 g bloem 1 tl bakpoeder zout 2 el suiker nootmuskaat
Bereiding: Maak het beslag door de eieren met bier en olie door elkaar te kloppen. Voeg melk en jenever toe. Meng bloem met bakpoeder, zout, suiker en nootmuskaat en voeg al roerend het biermengsel toe. Dek af met een vochtige handdoek en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Bak er pannenkoeken van en serveer met stroop.
Polentapannenkoekjes met rozijnen, appels en ahorn
Ingrediënten (voor 4 personen): Voor de pannenkoekjes: 100 g bloem 50 g polenta 2 el suiker 1,5 koffielepel bakpoeder ½ koffielepel dubbelkoolzure soda ¼ koffielepel zout 1 losgeklopt ei 200 ml melk 2 el gesmolten boter 50 g rozijnen plantaardige olie om te bakken
Voor de garnituur: 2 grote appels 25 g boter 200 ml ahornsiroop 4 el zure room
Bereiding: Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng het ei met de melk en de boter in een andere kom. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een klonterig beslag ontstaat. Voeg dan de rozijnen toe. Verhit wat olie in de Demeyere-pannenkoekenpan op een middelhoog vuur en voeg twee el beslag toe per pannenkoek. Maak twee pannenkoekjes tegelijk en bak ze twee minuten aan elke kant. Ga zo door tot je twaalf pannenkoekjes hebt. Houd ze warm. Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd elk kwart in drie plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de appels goudbruin. Maak torentjes met de pannenkoeken en appels. Druppel wat ahornsiroop over elk laagje. Werk af met een eetlepel zure room en de resterende siroop. Dien onmiddellijk op.