menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Onder glas of niet...

Ga naar meest recente reactie

mx7733

Mx7733

Hoi allemaal,

Als beginnend tuinierder (ben je ooit volleerd?), vraag ik mij het volgende af...

Ik wil weer, o.a, sperziebonen gaan zaaien. Echter, vorig jaar deed ik dit met een bamboe beveiliging, d.w.z. Ik plaatste een aantal strategische (afgebroken) stukken bamboe en de vogels konden er niet bij
Nu hoorde ik over gespecialiseerde zaai driehoeken. Deze zijn te bestellen en vrij duur.

Iemand vertelde mij dat je dit effect ook kan bereiken met een afgezaagde cola (pet) fles... maar deze is dicht een heeft een kas achtig effect...

Moet ik daarin dan extra gaten maken, omdat het doel is de vogels weg te houden? Of is die extra warmte alleen maar goed voor het ontkiemen???

Mocht je een antwoord/tip hebben, dan hoor ik het graag!

Groet,
Marnix

donderdag 15 april 2010 - 02:17
annis

Annis

Wat betreft de colafles hiervan zaag je de bodem onderuit. Je plant je plantjes of zaden in de volle grond en zet hier de colafles overheen (zonder dop). Zo krijg je inderdaad een klein mini kasje.

@nnis
donderdag 15 april 2010 - 08:54
Calliope

Calliope

En als antwoord op je andere vragen: Het houdt de vogels weg EN de extra warmte is goed voor de ontkieming en de eerste groei.
donderdag 15 april 2010 - 09:57
kittykat

Kittykat

Hallo, ik wist niet dat men bonen zo kon planten , maar dat is een prima idee , ik spaarde de colaflessen voor naast de tomaten omgekeerd om water te geven deze zomer dus die zouden nu een paar weken kunnen dienen en de bonen vervroegen . Super !!
donderdag 15 april 2010 - 12:29
mx7733

Mx7733

Dank jullie voor het antwoorden! ik ga het proberen! hou jullie op de hoogte van m'n bevindingen...

@kittykat; Wat is het doel van de omgekeerde flessen bij de tomaten?

Groet,
Marnix
zaterdag 17 april 2010 - 23:26
dendrodan

Dendrodan

dat is een extra waterreservoir voor je planten in warme dagen, het water wordt gedeeltelijk opgenomen. Ze verkopen zo iets voor kamerplanten als je langdurig op verlof bent.
zondag 18 april 2010 - 09:52
mx7733

Mx7733

Zo dat is handig! Laat je de fles heel, met uitzondering van een klein gaatje in de dop? Het lijkt me dat als je hem openknipt hij gewoon leeg loopt?

-Mx
zondag 18 april 2010 - 11:30
kittykat

Kittykat

Hallo ,
Met de colaflessen maak ik een soort grote trechter , ik heb geprobeerd met met gaatjes in de stop ,maar die waren direkt verstopt , nu doe ik het stop eraf en de bodem eraf en de fles naast de tomatenplant ( enkele cm ) omgekeerd in de grond , het water loopt inderdaad vlug weg maar wel op de juiste plaats in de grond en anders vind ik het moeilijk een redelijke hoeveelheid water te geven aan de tomaten .Met een volle fles en toe laten en een gaatje in de dop heb ik nog niet geprobeerd , de gaatjes verstopten bij mij misschien omdat er aarde in geraakte door dat ik de bodem afsnij . Gaan we ook eens testen .
maandag 19 april 2010 - 17:02
lam

Lam

Vogels zijn makkelijk uit uw tuin te houden . Men neemt enkele oude CD s
maakt er een gaatje door, een nylon draadje en bind het aan een stok. Plaats de stok met de CD schuin boven de aantrekkelijke planten. Geen last meer dat uw planten worden opgevreten.
maandag 19 april 2010 - 22:28

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon