Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
onlangs een aantal leuke artikelen gelezen over 'vroeg plukken' van tomaten. Er is een trend ontstaan om tomaten te verkopen die "volledig aan de plant zijn afgerijpt". Maar blijkbaar is het steeltje naar de tomaat al een tijdje verzegeld voor de tomaat rijp-rijp is en kan er hoogstens nog wat water in (en niet meer uit); er komen dus geen aromaten/suikers/... meer bij na een bepaald moment en de kans op barsten/vergeten plukken/... nemen alleen maar toe dus het kan handiger zijn om de tomaten net iets vroeger af te plukken dan je gewoon bent en een paar dagen te laten narijpen in huis.
Zijn er nog die zweren bij vroeg plukken ? Dat die van de winkel geen smaak hebben hoeft dus niet alleen te wijten te zijn aan het feit dat ze vroeg geplukt zijn (of misschien zijn ze nog vroeger geplukt dan het 'afsluiten' van de steel)
Ja, geloof ik ook wel. Soms leg ik wel eens een per ongeluk te vroeg geplukte / afgevallen tomaat die al wel aan het kleuren is op een tafeltje in de serre, en die zijn even snel rijp als die aan de plant, en even lekker. Als ze echt nog groen geplukt zijn proef je toch wel verschil, en dan pellen ze ook moeilijker.