menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Vroeg plukken

the666bbq

The666bbq

onlangs een aantal leuke artikelen gelezen over 'vroeg plukken' van tomaten. Er is een trend ontstaan om tomaten te verkopen die "volledig aan de plant zijn afgerijpt". Maar blijkbaar is het steeltje naar de tomaat al een tijdje verzegeld voor de tomaat rijp-rijp is en kan er hoogstens nog wat water in (en niet meer uit); er komen dus geen aromaten/suikers/... meer bij na een bepaald moment en de kans op barsten/vergeten plukken/... nemen alleen maar toe dus het kan handiger zijn om de tomaten net iets vroeger af te plukken dan je gewoon bent en een paar dagen te laten narijpen in huis.

Zijn er nog die zweren bij vroeg plukken ? Dat die van de winkel geen smaak hebben hoeft dus niet alleen te wijten te zijn aan het feit dat ze vroeg geplukt zijn (of misschien zijn ze nog vroeger geplukt dan het 'afsluiten' van de steel)
dinsdag 5 augustus 2008 - 14:45
Markie

Tekst aangepast

Markie

Ja, geloof ik ook wel.
Soms leg ik wel eens een per ongeluk te vroeg geplukte / afgevallen tomaat die al wel aan het kleuren is op een tafeltje in de serre,
en die zijn even snel rijp als die aan de plant, en even lekker.
Als ze echt nog groen geplukt zijn proef je toch wel verschil, en dan pellen ze ook moeilijker.
dinsdag 5 augustus 2008 - 19:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon