Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit jaar voor het eerst geplant - hoe groot moet dat eigenlijk worden - ze steken nu een beetje boven de grond uit - als ik de aarde aan de rand wegschraap schat ik ze ongeveer iets groter dan een tennisbal.
Je kan nu al rode bieten consumeren. De bieten die je niet nodig hebt , laat je inderdaad in de grond, tot eind oktober. Dan kan je ze inkuilen (cfr. wortelen, pastinaak,...), wel het loof afsnijden. Andere mensen bewaren ze in bakjes aarde op een koele plaats . In een plastic zak in de koelkast bewaar je ze ook lang. In oktober zijn je bieten echt wel groot hoor! florentina
Nog ietske: ik heb nog bietjes van verleden jaar op het land liggen onder jutezakken en ze zijn nog best te eten alhoewel ik nu de nieuwe oogst neem. Maar U mag in geen geval het loof afsnijden spijtig dat ik Floorke moet tegenspreken,sorry ze. Als U het loof afknipt of draait of hoe dan ook dan loopt de biet leeg en is ze niet meer te eten. (hier noemen ze dat doodbloeden) U legt alle bietjes goed bij elkaar met het loof die opdroogt en bedekt alles goed met juttezakken (voor de winter) de bietjes blijven intact. Grtjs,ines