menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Help

Ga naar meest recente reactie

jungle

Jungle

hallo,

wie kan mij helpen
mijn phoenix canarinsies en trachycarpus fortunei hun groeispeer heb ik er kunnen uittrekken, zijn mijn palmen nu hoppeloos verloren of kan ik er nog wat van redden.
ik hoop dat iemand mij kan helpen.
mvg jungle
zondag 10 april 2011 - 22:22
espaki

Espaki

doe cuprex poeder in de gaten en zorg dat het daar in niet meer nat kan worden. (zet ze onder een afdakje o.i.d.)

Ik weet natuurlijk niet hoe groot je Phoenix is, maar ze hebben de aankomende week bij pr*xis Phoenix palmen voor 6 euro of grotere voor 10 euro.
zondag 10 april 2011 - 22:31
jungle

Jungle

ok maar waar haal je dat poeder
zondag 10 april 2011 - 22:52
espaki

Espaki

Zoek cuperit, cuprex, Bordeauxse pap, allemaal dezelfde werking. Bij de Aveve kun je Cuperit krijgen van het merk Bayer. Maar in België zijn dit soort dingen volop overal te verkrijgen, in NL moet je vaak er om vragen.
maandag 11 april 2011 - 08:15
jungle

Jungle

hallo,
dit is wel niet zo goedkoop zeker weet je er de prijs van
ik ben nammelijk nog mar 15 he
mvg
maandag 11 april 2011 - 08:17
espaki

Espaki

ik weet zo de prijs er niet meer van, het loont zich als je een grote dure palm hebt staan die gered moet worden. Maar heb je er eentje van een eurootje of 5 of 10, dan zou ik een nieuwe kopen. Vandaar ook in mijn eerste antwoord de opmerking dat er bij de Pr*xis deze week Phoenixen heel goedkoop aan te schaffen zijn. Je hebt 2 palmen die behandeld moeten worden, wil je je geld uitgeven aan een laatste redmiddel, waarvan natuurlijk niet gezegd is dat het ook echt werkt (meestal wel, maar niet altijd!) of wil je je geld uitgeven aan dan maar 1 nieuwe palm die je deze winter dan wellicht binnen kan overwinteren?

Je woont in België, daar zijn dit soort spullen makkelijker te verkrijgen: kwestie van in de dichtsbijzijnde tuinwinkel of Aveve kijken wat zoiets kost en dan bij jezelf bedenken of je daar je zakgeld aan uit wilt geven of niet. Als je ze toch behandeld, bedenk dan wel dat je aankomende winter je palmen extra goed zult moeten beschermen want hij heeft al een klap gehad. Het zou dan wel heel erg zonde zijn als ze volgend jaar alsnog de geest geven.

succes!
maandag 11 april 2011 - 21:13
Botanist

Botanist

Volgens mij zijn die palmen verloren, maar een foto zou duidelijkheid kunnen brengen.
vrijdag 15 april 2011 - 14:15
leeuwtje

Leeuwtje

Een groeispeer eruit trekken betekent lang niet altijd dat de plant helemaal opgegeven moet worden. Ik adviseer ook dat poeder erin te strooien. En vaak komen er dan toch weer nieuwe bladeren uit.
Het groeipunt komt van onderuit de stam.
Ik heb dit zelf eens heel mooi kunnen zien omdat het groeipunt misvormd was en onder de plant uit kwam. Hij duwde dus de speer niet meer door de stam omhoog in het midden eruit maar onderuit de stam die een stuk omhoog gedrukt was. Ik zal eens kijken of ik de foto nog kan vinden. Ik had die natuurlijk wel gemaakt toen!

(@ botanist, de plantjes die ik van je overgenomen heb doen het uitstekend! Ze groeien goed ondertussen!)
vrijdag 29 april 2011 - 23:54
Botanist

Botanist

Hallo Leeuwtje, je krijgt van mij een PM, maar wat die 2 palmbomen betreft herhaal ik mijn vraag naar een foto. Indien het jonge palmbomen betreft vrees ik wel voor afgeschreven, maar ik ben hier geen specialist in.
Groetjes.
zaterdag 30 april 2011 - 00:53

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon