menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Zoektocht naar vervanger voor Hortensia

lindabrouw13

Lindabrouw13

Wij hebben een smalle strook grond (40 - 50 cm) naast een schutting in de volle zon. Direct hiernaast loopt een pad dat we dagelijks gebruiken. In de strook grond hebben we Hortensia's gepland. De Hortensia's vinden de volle zon te warm. Ze zijn ook heel gevoelig voor wolluis. Al met al zijn ze zo niet echt mooi. We zijn op zoek naar een goede vervanger. Deze moet: De volle zomerzon kunnen verdragen, maximaal 40-50cm in doorsnede worden. Mag wat royaler zijn, als het dan met 1x snoeien per seizoen maar niet veel groter worden dan 40-50 cm Want anders lopen wij er telkens tegen aan. Wie heeft een goed tip voor ons?
woensdag 3 juli 2019 - 20:30
Patrikc

Patrikc

Hypericum Hidcote
woensdag 3 juli 2019 - 20:35
leerling

Leerling

We hebben hier Symphoricarpos x doorenbosii 'Amethyst' (sneeuwbes, die je op die hoogte en breedte kan houden. https://www.tuinadvies.be/plantengids/3027/symphoricarpos-x-doorenbosii-amethyst
'k Vind de plant vooral leuk omdat die vrij laat in de zomer bloeit wanneer in de meeste tuinen er nauwelijks nog bloemen zijn. (De website hier zegt juni - juli, maar bij ons is dat eerder juli-september). Bijen zijn er blij mee.
woensdag 3 juli 2019 - 22:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon