menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Boterkoek

Ga naar meest recente reactie

deHaan

DeHaan

Is niet uit eigen tuin, maar ik vraag het toch.
De boterkoek is mislukt, aangebrand.
Wat niet aangebrand was smaakte goed.

Oven voorverwarmd op 220graden zoals kookboek aangaf.
15 minuten laten bakken in de oven terwijl het boek 20minuten aangaf.

Wat heb ik fout gedaan?
maandag 3 februari 2014 - 11:41
Marei

Marei

Jij hebt lef dat moet je maar durven vragen........

Mijn kookboek zegt: 175 graden, iets onder het midden van de oven, ca. 30 minuten.

Ik zou het maar gauw nog een keer proberen.

Groetjes, Marei.
maandag 3 februari 2014 - 12:19
deHaan

DeHaan

Aardappels koken lukt nog net.

Dan hebben we niet hetzelfde kookboek.
maandag 3 februari 2014 - 15:36
Lino

Lino

Oven voorverwarmd op 220graden zoals kookboek aangaf.
15 minuten laten bakken in de oven terwijl het boek 20minuten aangaf.
Ik heb nog geen boterkoeken gemaakt,
maar mijn pistolets bak ik 12 minuten op 220°. Maar daar zit amper suiker in. Suiker verbrandt veel sneller. Dus denk ik dat 220° te veel is voor zoete koeken.
dinsdag 4 februari 2014 - 08:00
deHaan

DeHaan

Nog een keertje gemaakt en weer mislukt.
Maar smaken mij goed.
Nog maar een keertje maken
Nu 175 graden en 20 minuten in voorverwarmde oven
Volgende keer 5 minuten langer.
dinsdag 4 februari 2014 - 20:01
Marei

Marei

Ja deHaan, je moet ook naar Oma luisteren, die heeft al heel veel boterkoeken gebakken, hoor! En Oma zei: 30 minuten en geen 20, (want dan wordt de boterkoek niet gaar): hier volgt Oma's recept:
250 gr. bloem
125 gr. witte basterdsuiker
225 gr. koude harde boter
mespuntje zout
1 of 2 zakjes vanillesuiker
1 losgeklop ei

Vorm, 24 - 26 cm invetten
Bloem en basterdsuiker zeven en boter (in kleine blokjes gesneden), zout en vanillesuiker toevoegen en met elkaar kneden en gelijkmatig in de vorm drukken; bovenkant met ei bestrijken.
Oven voorverwarmen op 175 graden (gasoven stand 3) en plaats de vorm iets onder het midden van de oven gedurende ca. 30 minuten. (GAAR EN GOUDBRUIN) en laat afkoelen in de vorm.

Groetjes, Marei (ben wel benieuwd naar het resultaat)
dinsdag 4 februari 2014 - 21:23
deHaan

DeHaan

Ik gebruik een kookboek met een eerste druk van 1948
dinsdag 4 februari 2014 - 22:17
deHaan

DeHaan

Nog ééntje gemaakt en naar mijn zin.
Oven op 175 graden en 25 minuten.
zaterdag 15 februari 2014 - 19:22
Marei

Marei

Zie je nou wel, als je maar naar oma luistert.......nog even en ik kom op de koffie
zaterdag 15 februari 2014 - 21:26
myriam56

Myriam56

Awel den aanhouder wint !! ik vind dat subliem !! echt waar !! doorzetten is de boodschap!!
dinsdag 1 april 2014 - 19:40
wilma*15

Wilma*15

Als je een kookboek uit het jaar 1948 gebruikt hou dan wel in de gaten dat onze ovens vaak hete luchtovens zijn die er toen nog niet bestonden.
Maw lagere temperatuur en kortere baktijd voor het zelfde resultaat.

Groetjes
zaterdag 12 april 2014 - 20:35
deHaan

DeHaan

Ik heb de veertigste druk uit 2012 en deze is regelmatig vernieuwd.
vrijdag 18 april 2014 - 09:14
Anneloes

Anneloes

ik bak boterkoek ook op 170 (mijn combioven 180 want die wijkt wat af)

alleen de laatste keer ging er toch nog iets mis. ik kreeg meer een soort brosse luchtige koek ipv een compacte boterkoek....
enige wat ik anders had gedaan was ipv met ei bestrijken met melk bestrijken. dat zou toch niet de oorzaak moeten zijn.
zaterdag 5 juli 2014 - 19:59

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon