menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Sappig varkensvlees

Mandy

Mandy

Sappig varkensvlees met ui en aardappel

Schil 2 rode uien en snij in 8 dikke plakken.
Smelt 1 eetlepel boter en bak de ui 3 minuten aan elke kant.
Rol dan elke plak ui in 1 plak gerookt spek en leg ze alle 8 in een beboterde ovenschaal waar een halve eetlepel boter inzit.

Schil 800 gram zoete aardappelen, snij is stukjes, kook 20 minuten met wat zout, afgieten en pureren. 3 eetlepels room en 2 eetlepels parmezaanse kaas ( geraspt ) erdoor en wat peper en zout.

De puree over de uien met spek zodat er een soort toostje met dik beleg ontstaat, daar wat verse rozemarijn op.
15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.

___
4 stukjes lomo [ sappig varkensvlees van het Spaanse duroc-varken) in 2 eetlepels olijfolie snel bakken, peper en zout erover en zachtjes verder garen. (niet te lang bakken, moet roze blijven)
Vlees uit de pan en gebruik het vleesvocht om jus te maken dmv toevoeging van 1 dl room en wat rode wijn en peper en dat flink inkoken.

___

De gesneden lomo met jus bedekken en een paar uiringen met spek en puree erop op het bord en groenten naar smaak erbij..
lekker met een paar gestoofde peertjes.........

Een lekkere Bulgaarse wijn smaakt er prima bij.......
woensdag 8 december 2010 - 21:59
Rita1960

Rita1960

Mjammie...........

donderdag 9 december 2010 - 17:56
julia

Julia


RITA dat smaakt naar nog mmmm lekker groetjes
maandag 28 februari 2011 - 20:52

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon