Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben net terug van vakantie en er hangt een aubergine aan m'n plant waarvan ik niet weet of die al rijp is, of overrijp. Ik heb een foto toegevoegd waarop je kan zien dat de paarse kleur begint af te nemen en mat wordt. Je kan ook zien dat de aubergine aan de stengel groen begint te worden. De aubergine is erg hard. Zou ik hem laten hangen aan de plant of niet?
Goede informatie kun je vinden bij Diana's moestuin. Je toets dan in wat je wilt weten. Ze laat verschillende soorten aubergines zien. En ook dat je na de pluk deze het beste meteen kunt eten.
Ook tussen onze aubergine planten tref ik er ook wel eens enkele lichtpaarse bij zoals op de foto.
Maar zijn altijd erg hard.. Dus oneetbaar en ik gooi ze weg.
Aubergines moeten donker paars zijn (althans deze kwaliteit) en vooral niet hard.
Bedankt voor de reacties. De aubergine op de achtergrond is veel kleiner en jonger en is nog niet rijp (denk ik dan). Vandaar dat ik het zo vreemd vind dat hij van paars glanzend naar lichtpaars mat evolueert. Ik heb verschillende planten waar er lange licht paarse vruchten aanhangen. Ik denk dat het de eerste vruchten zijn. Het gaat om F1 Violet King 252 van zaad dat ik gekocht heb in Myanmar.
Ik heb ter controle één van de vruchten afgesneden en een doorsnede gemaakt. Hierbij een foto. Wat denken jullie hiervan?