Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Nadat ik mijn tomaten na lichtjes rood worden verwijder van de plant om dan verder te rijpen op de vensterbank , stel ik vast dat bij de plaats waar de tomaat vasthing aan het steeltje , de schil van de tomaat helemaal verschrompeld. De smaak is nochtans goed , maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het gaat hier over trostomaten in volle grond , waarvan ik net begonnen ben met oogsten. Iemand een idee wat zich hier voordoet. Alvast bedankt voor de feedback.
Ik vraag me af waarom je de tomaten al afplukt die lichtjes rood worden? Je tomaten rijpen toch veel beter af aan de plant, ik vraag me dus af met welke reden je dit doet , ik heb al jaren tomaten en doe dit enkel wanneer men een vorstperiode voorspelt. Maar daar moeten we op dit tijdstip van het jaar toch nog niet voor vrezen, daarbij laat ik ze zelfs dan niet afrijpen op de vensterbank maar in kartonnen dozen bedekt met een krant, zodat ze in het donker liggen.
Volledig eens met Victor . Wil er nog iets aan toevoegen . Ze houden beter aan de plant dan te bewaren op de vensterbank . En zoals hij schreef . Op het einde of als je per ongeluk een groene afsnijd dan kan je die binnen leggen. Ik leg die dan binnen op een schab op een warme plaats maar toch niet in de directe zon .