nope geen sporenvorming,mischien als je te lang laat uitgroeien,maar das ook de bedoeling niet..en aangezien ik zelf de dame des huizes ben mag het van mij wel in huis
de roze is een tropische soort die minstens 20 graden nodig heeft om vruchtlichamen te vormen,en onder de 8 graden sterft het mycelium gewoonb af...moet dus fwel in de zomer(een echte zomer,nie zoals dit jaar) ofwel binnenshuis dan...
de roze kleur veranderd bij het bakken in een echte zalmroze tint,echt zals van zalm die gegaard is....
van smaak vind ik de gewone net ietske beter,maar deze oogst dan weer heel wat bewonderende blikken...
ik had ze geoogst en ging ze bakken toen mijn zus net binnenkwam...wa is da.. o zwammen,denk een oesterzwamsoort,gevonden in het bos zeg ik.
die ga je toch nie opeten zeker!! ben je gek,da ziet er zo al oneetbaar uit etc....
ze bleef maar op me inpraten en ik maar grinniken,tot dochter zei: die heeft da gewoon zelf gekweekt jong,das wel eetbaar..
(spelbreker)
als ge stammetjes ent,moeten ze mùinstens een jaar doorgroeien voor ze paddestoelen produceren,maar de productie is dan wel groot blijkbaar..
ik vraag me afof er niet ergens aan broed van de reuzenshampignons die ik vroeger in de wei vond te komen is....waren soms meer dan 20 cm in doorsnee,verder was de smaak hetzelfde als de gewone champignons...