menu
Tuinadvies

Activiteiten

  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Rode spruitkolen

    zijn op zoek naar zaden van rode spruitkolen hier in belgie maar die vind ik nergens waar ze zaden verkopenzou dat eens willen uitproberen dit jaarheb daar al het een en al van gelezen maar vind hier in belgie nietsKijk eens op de website van www.semaille.

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Jonge aardbeiplanten nu in bloem

    heb over veertien dagen nieuwe aardbeiplanten gehaalt voor volgend jaar aardbeien te hebben maar die staan nu al in bloem is dat normaal en ik heb zo een gedacht dat dit nu niet mag en zou men die bloemen er nu moeten uitpitse verwijderen wand ik denk dat er volgend jaar dan toch geen aardbeien kunnen aankomenwat is het beste ze er uit doen of niet zodat er volgent jaar welaardbeien kunnen aankomenJa de bloemen eruit knippen ofzo, ook eventuele stolonen.goed bedankt ik dacht het wel maar was niet zeker en nu wel want er zijn zelfs al kleine aardbeikes aan zal ze morgen verwijderenvind dat wel eigenaardig dat daar nu bloem in staat

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Witte wormkes aan de wortelen van kolen

    vorig jaar heb ik daar gene last van gehad en in het begin dit jaar ook niet maar nu zowel in grote kolen als kleine die 2 weken geplant zijn hebben dit in bloemkolen en ook broccolie als ik ze uittrek hebben ze geen wortelen meer . heb er al meer dan 10 weg moeten doen wie zou me kunnen zeggen van wat soort vlieg die witte wormkes zijn ofzo en hoe ik dat kan vermijden of hoe kan ik die bestrijdenwie weet mij raad ?

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Aardappelen in de serre en groenten

    ik heb 10 maart aardappelen 18 aardappelen geplant maar ik vind dat die nogal hard groeien want er zijn er al waar knopjes bloem begint in te komen maar ik zie hier dat ik maar 1 foto kan plaatsen Ik heb dat ook al geprobeerd maar inderdaad het loof wordt ongelooflijk hoog en de opbrengst was klein, natuurlijk is het prettig als je begin juni al van je eigen (kleine) aardappeltjes kan eten, en als je toch plaats genoeg hebt in de serre geeft het nizt dat je je in een aardappelbos waant.

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Stevia planten

    ik had 3 keer stevia gezaaid niets uitgekomen en heb nu 3 plantjes van de delhaize megebracht maar zijn dat wel de echte heb ik mij afgevraagtwie kan mij vertellen of stevia ook in een serre mag geplant worden in een grote bloempot of in volle grond en de verzorging daarvan wie kan mij meer vertellen hieroverAls je binnen zaait, moet het lukken. Het beste is een bakje onder een glasplaat en niet te veel water geven.

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Boontjes in serre kweken

    wie heeft ervaring met struikbonen te kweken in een serre en hoe vroeg mag men daarbij beginnen of moet men die eventuweel eerst in potjes planten en in een verwarmde broeikas plaatsenwie kan mij daar meer over vertellen ?

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Aardbeien planten waar aardappelen gestaan hebbeb

    mijn vraag is is dat waar dat iemand mij gezegt heeft dat je geen aardbeien mag planten waar aardappelen gestaan hebben en dan is mijn vraag waarom niet kan mij daar iemand een antwoord op geven want ik dacht dat juist te doen heb anders geen plaatsJa, geen aardbeien planten na aardappelen. probeer het maar eens uit.

    Lees meer

    Topic
  • Assent heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Aardbeien

    onlangs van een persoon vernomen dat er verschillende doordragende aardbei soorten bestaan ik heb momenteel ostara staan maar er zou betere soorten zijn namelijkALBION en CHARLOTTE doordragende aardbeien wie heeft daar al van gehoort dat zijn nieuwe en betere soorten en waar zou men die plantjes kunnen verkrijgen dat zou ik graag willen weten en wie kent die soorten Probeer eens met Google te kijken welke telers ze vekopen.Albion is een Amerikaanse variëteit met grote spits konische, glanzende vruchten die zeer stevig zijn.

    Lees meer

    Topic
  • Laad meer items
Terug naar boven icoon