Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb reeds veel braambessen die blauw verkleurd zijn, doch nog te zuur smaken.
Ik wil liefst niet wachten tot ze goed rijp zijn, want ik wil ze graag zoveel mogelijk rauw eten (heb reeds teveel confituur van pruimen en mirabellen). En als ze te rijp zijn worden ze snel aangetast door insekten en schimmel en wordt rauw eten problematischer.
Dus zou ik ze nu plukken en in de frigo (eigenlijk 2de frigo aan 9°C) laten rijpen.
weet iemand of de braambessen onder die omstandigheden ten volle rijpen en even goed gaan smaken als waren ze op de plant gebleven ?
Braambessen moet je laten rijpen op de plant zelf. Eenmaal geplukt worden ze NIET zoeter. Er is groot verschil tussen de verschillende rassen. Thornless Evergreen (peterselieblad) en Chester Thornless zijn direct al zoet als ze zwart kleuren. Black Satin blijft lang zuur van smaak.
Hartelijk dank voor alle reacties. Ziehier een foto van de plant. Wordt iemand hier wijzer uit ? Ik weet spijtig genoeg niet meer waar ik ze gehaald heb. Nogmaals dank
Lijkt veel op Black Satin inderdaad. Ik heb die ook in mijn tuin (foto zie bijlage). Deze bramen zijn nogal zuur. Pas als de bramen overrijp zijn worden ze zoet, maar dan kun je ze bijna niet meer plukken want dan vallen ze uit elkaar zodra je ze aanraakt.
Black Satin is vanwege de zure smaak vooral geschikt voor sap en jam. De opbrengsten zijn hoog en het is een heel gezond ras.
Hartelijk dank voor beide antwoorden. Wil dit zeggen dat ik ze, voor jam (confituur) reeds kan plukken voor ze uit elkaar vallen ? En moet ik er in dit geval extra suiker bij doen ? Nogmaals dank.