Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/4/tuinaanleg-onderhoud/28343/iemand-ervaring-met-online-kopen-van-planten

menu
Tuinadvies
0

Iemand ervaring met online kopen van planten

Ga naar meest recente reactie

Bvangerven

Hallo...

Zie bovenstaande vraag.
Er zijn sites waar men online planten kan kopen met levering aan huis. Bijvoorbeeld: tuinplant.nl (levert in Nederland en België)

Ik krijg de indruk dat er meer soorten te krijgen zijn dan in een gewoon tuincentrum en de prijzen zijn ook iets lager.
Maar natuurlijk kan je van tevoren de kwaliteit van de planten niet controleren (hoewel je ze natuurlijk bij levering kan controleren en weigeren als ze niet in goede conditie zijn ...)

Heeft iemand ervaring met het online aankopen van planten ? Zoja, bij welke leverancier ? Of is het een slecht idee ?

groetjes
Brigitte

maandag 7 september 2009 - 16:38

Thanja

Wij hebben twee keer besteld via directplant. De eerste keer dat ze leverden waren we niet tevreden over een treurberk en die hebben ze 2 weken later weer opgehaald en een nieuwe bezorgd.
De tweede keer hebben we ook de planten besteld via directplant en hebben we de planten opgehaald bij een tuincentrum in de buurt.
De planten waren van goede kwaliteit toen we ze kregen, dus daar hebben we geen slechte ervaring mee.

Succes!
maandag 7 september 2009 - 16:47

Polplastron

Vroeger bestelde ik wel eens planten via Bakker. Soms was de kwaliteit goed, soms minder. Ik hou er toch meer van om naar een tuincentrum te gaan waar ik de kwaliteit zelf kan controleren. Dat je er meer keuze hebt zou ik ook betwijfelen; misschien moet je gewoon naar een groter tuincentrum gaan.
Een goed tuincentrum kan trouwens ook planten voor je bestellen!
maandag 7 september 2009 - 18:45

Bvangerven

Bedankt !

In ieder geval niemand die sterk afraadt om online planten te kopen.

Ik denk dat ik het eens ga proberen met een beperkt aantal planten, en zien hoe het gaat.

groetjes,
Brigitte
woensdag 9 september 2009 - 09:14

Wim1970

Ik doe het niet meer.
Heb dit voorjaar kiwibes planten online gekocht bij Proeftuin en kwamen helemaal "kaal" aan per post. Gezond kan dat toch niet zijn.

Ik voel/zie toch liever hoe de plant eruit ziet bij een plantencentrum.

woensdag 9 september 2009 - 09:28

JovanDreumel

Ik had planten besteld bij easyplant. nl en die kwamen mooi op tijd en goed verzorgd aan. De planten zijn natuurlijk wel wat kleiner, maar ze groeiden meteen goed door.
woensdag 9 september 2009 - 17:40

Ingec

Ik heb nog een wel goed adres voor je
ik koop regelmatig planten bij De Gieteling in Bergeijk/Luyksgestel, net over d grens met Belgie
Ze verkoopt goeie stevige planten en bezorgd ze voor ,ik denk, 17 euro overal in Nederland en Belgie en de meeste planten die ze verkoopt kosten 1 euro.
Het voordeel is dat het dezelfde planten zijn als die ze verkoopt op de kwekerij dus niet kleiner of zo.
Het assortiment staat op de website van de gieteling
ing
maandag 14 september 2009 - 09:15

Lieve42

Hey, Ik heb vorig jaar iets gekocht bij Atuin (http://www.atuin.be ) en ik ben daar eigenlijk best tevreden van.
Wat mij over de streep trok was dat ze een groeigarantie geven, dus heb je eigenlijk niets te verliezen. Ik had op internet ook wel nog goeie dingen over hen gelezen en alles werd netjes thuisbezorgd zoals afgesproken.
Voor mij een aanrader.
groetjes...
maandag 21 september 2009 - 02:17

Peppody

Bij Easy plant zijn de plantjes idd erg klein als je ze besteld. Ik bestel hier al jaren zaailingen en altijd groeien ze heel mooi uit tot grote planten. Ik heb nu in Duitsland bij de duitse Easyplant besteld te weten Baldur garten. Ook nu een hele kleine bananenplant en 2 wortelstekken van een nieuw soort astilbe (wit met paarse puntjes). Even afwachten maar ik verwacht dat ook deze planten binnen no-time er prachtig uitzien.

maandag 21 september 2009 - 19:33

Bvangerven

Bedankt voor uw tips !

Ik ga dit zeker eens proberen.

groetjes,
Brigitte
donderdag 24 september 2009 - 17:18

Etienne45

Wie denkt je dat die duizenden reclamefolders betaald en die vele gratis prullaria ?

Een betrouwbaar plantencetrum ligt in Genk ( Belg. Limb)
zaterdag 24 oktober 2009 - 10:56

Peppody

Easyplant heeft de meeste planten online staan, minifoldertjes krijg je maar 2x per jaar en je wordt gestimuleerd zoveel mogelijk online te kijken omdat daar de collectie staat. En afgezien van 3 mestkogeltjes zijn er geen cadeautjes te halen daar.

Bakker Hillegom is een ander verhaal uiteraard daar bestel ik ook niet, veel te duur.
zaterdag 24 oktober 2009 - 11:11

Dendrodan

Mijn vrouw had dit jaar bij bakker Hillegom besteld, een paar tulpen groene en een vast plantjes hypericum. De plantjes zijn nogal aan de kleine kant maar we zullen wel zien wat het wordt tegen volgend jaar.
Vroeger had ik ook eens bij bakker besteld en toen was ik heel tevreden met hun garantie label. Had 1 plantje bi jdat na een week het al begaf van de 3 en ze hadden me er 3 nieuwe terug opgestuurd, belde er toen naar en ze zeiden me die zijn verpakt per 3 dus die kunnen we niet apart opsturen.
Maar waar ik toen van sprak was ik zelf maar 15 jaar
zondag 25 oktober 2009 - 06:44

Aluw

Goede ervaring met https://www.onlinegroen.nl/
woensdag 10 mei 2017 - 15:38
woensdag 10 mei 2017 - 15:39

Aluw

Goede ervaring voor het kopen van laurierkers https://www.onlinegroen.nl/laurierkers-61
woensdag 10 mei 2017 - 15:41

Sugar

Zelf koop ik nooit planten van de meeste bedrijven die hier boven staan. Ik koop ze ook niet in een tuincentrum.
Over 't algemeen koop je er gewoon planten van middelmatige kwaliteit aan een veel te hoge prijs.

Mijn planten komen allemaal van bij gespecialiseerde kwekers. Voor een vergelijkbare prijs heb je er over 't algemeen gewoon véél gezondere planten. Sommige van die kwekers verzenden ook on-line, anderen niet.

Een voorbeeld betreffende assortiment : er is geen enkel tuincentrum en weinig online handelaars die qua assortiment vaste planten kunnen tippen aan een Guido Vandesteen of Jan Spruyt.

Een voorbeeld wat betreft kwaliteit: ik heb me vorige week nog twee bijkomende pioenen aangeschaft in een kwekerij die uitsluitend pioenen kweekt. De planten zijn daar wel wat duurder (10-15 EUR per stuk) , maar de planten worden geleverd in een pot van 7 liter en bloeien al vanaf het eerste jaar (beide planten hebben 3 bloemknoppen).
woensdag 10 mei 2017 - 20:05

Tuinprins

De meeste planten koop ik in levende lijve zodat ik kan zien wat ik koop. Vaak haal ik ook de plant uit de pot om te zien hoe het wortelgestel er uit ziet.

Recentelijk heb ik ook planten online in o.m. Duitsland gekocht simpelweg om dat die hier niet te verkrijgen waren. Over de kwaliteit was ik tevreden en dat planten hadden weinig geleden met het vervoer. Waren deze planten echter hier in de buurt te verkrijgen dan had ik ze zo goed als zeker hier gekocht.

Feit is dat de meeste mensen de ballen verstand hebben van planten en tuinieren. Ze typen de naam van een plant in bij Google en bestellen bij een aanbieder die op de eerste pagina van de zoekresultaten staat. De kleine lettertjes worden niet gelezen en zo kan het wel eens voorkomen dat men teleurgesteld is.


Gegroet, de tuinprins
donderdag 11 mei 2017 - 06:38

Cindy33

Gemengde ervaringen met online planten kopen. Al besteld bij directplant en esveld.nl zonder enig problemen. Gezonde planten, correct getransporteerd. Met Bakker daarentegen niets dan problemen. Vaak slechte kwaliteit (slecht transport?) en de laatste keer regelrecht bedrogen. Verleid door het gemak deed ik toch een bestelling ondanks eerdere mindere ervaringen. Ik betaalde vooraf. Mijn bestelling werd geannuleerd zonder dat ik hiervan verwittigd werd en vooral mijn geld werd niet teruggestort. Klantendienst onbereikbaar, mails worden niet beantwoord. Geld niet terug! Voor mij geen online plantenaankoop meer. Bij een plantenkweker heb je evenveel keuze en je weet wat je koopt. Het is vaak meer moeite, maar toch de betere optie.
maandag 16 april 2018 - 17:11

Tuinprins

Het postorderbedrijf Bakker is failliet dus naar je geld kun je fluiten. Het faillisement is ook de reden dat de klantendienst onbereikbaar is en je mails niet worden beantwoord.


Gegroet, de tuinprins
maandag 16 april 2018 - 18:41

Cindy33

Bedankt voor de info. Daar gaat inderdaad mijn geld
dinsdag 17 april 2018 - 11:44

VanderlaanN

Wij vonden het ook een beetje eng, maar konden bij www.chicplants.com van te voren een foto aanvragen. Zij doen ook niets per post. Het kwam goed aan.
woensdag 17 juli 2019 - 14:44

Claudine De Vroey

Goede ervaring bij deze Tuinadvies. Plantjes zeer behoorlijk verpakt, kerngezond. Aankomst goed aangekondigd zodat ik thuis was.
donderdag 18 juli 2019 - 17:16

Willy cr.

Planten online kopen is twijfelachtig.
Beter naar een tuincentrum gaan en zien wat je koopt.
Zelf heb ik zeer slechte ervaringen gehad met een online plantenhandel waar ik nooit meer iets koop :
Gevraagde planten in de online catalogus die er ineens niet meer zijn met het gevolg dat ze andere sturen "waar niemand om gevraagd had " en meer dood dan levend aankomen.
Houd uw rotzooi maar was mijn antwoord!
Veel geleerd op korte tijd!
donderdag 22 augustus 2019 - 12:27

Sugar

Nogmaals: beter NOOIT naar een tuincentrum gaan. Koop je planten bij mensen die die planten zelf kweken (dus boomkwekers, vaste plantenkwekerijen,...).
En blijf ook weg van de grote online plantenverkopers (alhoewel ik met enkele toch positieve ervaringen heb).Met gespecialiseerde online handelaars heb alleen maar positieve ervaringen.
donderdag 22 augustus 2019 - 13:05

Carib

Eens met sugar. Het is natuurlijk waar dat je bij een tuincentrum ziet wat je koopt, maar de meeste tuincentra zijn schrikbarend duur en verkopen niet veel bijzonders. Ook vreemd om na 1 ervaring met een webshop alle webshops neer te sabelen. Mijn ervaringen met online plantenkoop via gespecialiseerde webshops zijn uitstekend, wat niet betekent dat je bij online winkelen niet altijd moet nadenken wat en waar je bestelt. En zeker bij webshops die alleen die planten aanbieden die op dit moment een hype zijn.
donderdag 22 augustus 2019 - 16:44

Gardengnome2

Zeer slechte ervaring gehad met Onlinegroen (zie link bij een bovenstaande reactie)
Ze leveren slechte kwaliteit, in een foute maat en weigeren dan het prijsverschil, bij mij toch zo n
240€ terug te betalen . En ik ben niet de enige, de positieve reviews op hun site zijn in vele gevallen fake. Op Google reviews heb ik ze zelfs betrapt ; de vrouw die bij Onlinegroen mijn mails (uitermate grof) beantwoordde, plaatste hier doodleuk, onder haar eigen naam, een zeer positieve 5 sterren review. Hoe lomp kunt ge zijn??
Vanaf nu koop ik mijn planten alleen bij gekende plantenkwekers, van pelt uit Putte levert alleen mooie , gezonde planten. En de klantenservice is uitstekend. Uiteindelijk is het prijs/ kwaliteit gezien véél interessanter bij die laatste.
Bespaar uzelf de miserie en geef u geld niet aan onbetrouwbare planten sjacheraars . ?
woensdag 20 mei 2020 - 10:03

Clementine15

Baldur.nl
Een prima bedrijf (Duits)
Goede service.
Als er iets niet goed is wordt het vervangen.
zondag 6 september 2020 - 08:50

Tekst aangepast

Plantenman22

Pas geleden kamerplanten gekocht bij www.plantcentraal.nl
ze kwamen wel met de postnl maar zaten goed vast in de doos dus kwamen goed aan!
Goede ervaringen dus.
dinsdag 3 november 2020 - 13:27

Zoeh

Ik heb goede ervaringen met tuinplantenwinkel.nl en met tuinadvies.nl
dinsdag 3 november 2020 - 14:15

Melinda

Ik heb voor het eerst wat planten besteld online.
Er stond snel geleverd nou dat hebben ze waar gemaakt!
3 november besteld 4 november geleverd.
Alleen niet bij mij!!!!!
Ze hebben het ergens bij mij in de buurt bij een gelijkend huis achtergelaten en nu is voor hun de kous af.
Echt heb nog nooit zo iets meegemaakt.
Ze hebben er een foto van gemaakt daarop is te zien dat is niet mijn oprit is waar ze staan, maar ik zou niet weten waar wel.
En nu ben ik mijn geld en planten kwijt.
dinsdag 10 november 2020 - 13:53

Henk-Willem

Maar bezorging gaat toch altijd op adres en niet op het uiterlijk van een huis? Wist de pakketbezorger dan hoe uw huis eruit zou moeten zien?
dinsdag 10 november 2020 - 17:52

Melinda

Nu je het zegt.
Het was een bezorger van hun zelf. Ga toch dat hele mail gesprek nog eens uitpluizen want het klopt gewoon niet.
Dank je voor het meedenken.
woensdag 11 november 2020 - 03:14

Henk-Willem

Het vriendelijke verzoek geen links te plaatsen naar commerciële websites. Ik heb de post verwijderd. Dank!
dinsdag 15 december 2020 - 23:42

Dries944

Ik bestel bijna alle planten via webshops met weinig negatieve ervaringen. Er is nog geen enkele plant doodgegaan. Er zitten er hier enkele niet zo ver van m'n woonplaats vandaan, das wel handig en je kan ze ook zelf gaan halen. Gratis verzending bij 50/100 euro aankoop.
woensdag 16 december 2020 - 12:22

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken