menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Javel en azijn geur verwijderen van klinkers

Ga naar meest recente reactie

soekie

Soekie


Regelmatig kreeg ik opmerkingenover hoe mijn klinkers erbij lagen en de tip om javel van een bepaald type te gebruiken.
Uiteindelijk heb ik dit gedaan.

Een tijd later was mijn moeder zo vrij ook nog eens alles te sproeien met azijn.

Nu komt er een verschrikkelijke geur opgestegen bij alle weersveranderingen, die je gewoonweg onwel maakt. Mijn tuin is maar klein en omringd met beton, de klinkers liggen overal rondom het huis. Je kan geen raam openzetten - maar zelfs dicht dringt het naar binnen. Het ruikt niet gewoon naar javel meer maar zoutachtig en het brandt in je neus, keel en luchtpijp. Het huis noch de tuin is voor mij nog normaal bruikbaar... Je wordt er gewoonweg niet goed.

Wat kan ik doen om dit uit de klinkers te krijgen?

De combinatie azijn en javel had ze ook in een pot staan ergens, en zo uitgezwierd over de klinkers etc, is het mogelijk dat die geur ook in bakstenen en het houten terras bv is ingetrokken?

Zo ja, wat te doen?

Dank!


dinsdag 4 augustus 2020 - 19:57
Dany

Dany

Javel mag je nooit met iets mengen en al zeker niet met azijn je moet maar eens googelen het kan zelfs heel gevaarlijk zijn.

Bleekmiddel en azijn veroorzaakt chloorgas Een ander voorbeeld van gevaarlijke mengsels is de combinatie bleekmiddel met azijn. Hierdoor kan het giftige chloorgas ontstaan, wat kan leiden tot chemische brandwonden.

Ik zou er heel veel water over sproeien zodat het verdund en in de grond zakt.
dinsdag 4 augustus 2020 - 22:25
c j de k

C j de k

Wat voor soort javel heb je dan gebruikt???
Ik maak de klinkers van mijn oprit zo om de paar jaar schoon met een combinatie chloor/azijn en dat ruikt dan tijdens gebruik niet prettig maar dat is ook vrij snel weer verdwenen.
Ook later ruik ik niks meer hiervan dus ik ben benieuwd.
dinsdag 4 augustus 2020 - 22:35
Dany

Dany

Misschien moet je een gespecialiseerd bedrijf contacteren om dit op te lossen want chloorgas is heel giftig en water is waarschijnlijk niet de beste oplossing.
Lees maar wat wikipedia hierover zegt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dichloor
dinsdag 4 augustus 2020 - 22:37
soekie

Soekie

Javel van 8 graden. Nieuw geopend. Onverdund.
Wie is een gespecialiseerd bedrijf hierin en betrouwbaar? Ik zoek al even want heb enorme keel en luchtweg irritatie door de hele toestanden. Zit nu aan zee maar zelfs hier is het nog niet beter.

Ik las dat dit mogelijk kan te maken hebben met poreusheid klinkers. Ik kocht dit huis. Woon er net half jaar... weet niet wat die kwaliteit is of hoe ze werden behandeld door vorige eigenaar (hoge druk reinigen zou poreus maken). Mogelijk is daardoor product ingetrokken en tezamen geeft dat telkens een walgelijke geurcombinatie die inderdaad ook nog eens bijt, zeker bij weersverandering.
woensdag 5 augustus 2020 - 09:32
Tiss

Tiss

Een gespecialiseerd bedrijf inschakelen, vind ik wat overdreven. Zelf maak ik ieder jaar mijn klinkers aan de straatkant zuiver met gewone Javel alleen, en nog wat verdund met water. Ik hou ze het ganse jaar netjes daardoor. En als er chloorgas is gevormd door de mengeling met azijn, is dat al vervlogen. de vloeistof zal natuurlijk ook in het zand getrokken zijn .. Ik denk dat je met flink wat water al een hele boel verminderd van de geur. En als het regelmatig regent zal het wel verdwijnen
zaterdag 8 augustus 2020 - 23:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon