menu
Tuinadvies

Beukenbladluis

Beukenbladluis bestrijden
Beukenbladluis bestrijden Beukenbladluis bestrijden

Beukenbladluizen bevinden zich aan de onderzijde van beukenbladeren en aan de groeitoppen. Ze zijn goed te herkennen doordat ze zich omhullen met een witte, wollige wasafscheiding. Aan de bovenkant van de beukenbladeren merk je geelbruine vlekken op en het blad krult zich op.

Net als andere soorten bladluizen scheidt ook de beukenbladluis honingdauw af waarop roetdauwschimmel zich kan ontwikkelen.
Omdat de waslaag de beukenbladluis beschermt tegen sproeistoffen die werken op basis van contact is het aangewezen een systemisch insecticide te hanteren.
 


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Beukenbladluis

Insecticide tegen luizen, rupsen,... For Insect 250 m²

Naar dit product in de webshop

Een geconcentreerd insecticide voor de bestrijding van zuigende en vretende insecten op sierplanten zoals conifeerhagen, buxus, rozen, sierstruiken,...
De eerste resultaten zijn al zichtbaar 24 uur na toepassing. Het product wordt opgenomen in de sapstroom van de plant waardoor zuigende en vretende insecten het product opnemen. Het product blijft circa 3 weken in de sapstroom aanwezig waardoor geen nieuwe plagen kunnen ontstaan.

Verpakking: 300 ml product geschikt voor 250 m².

Systemisch insecticide tegen de meeste insecten op sierplanten

Samenstelling: 5 g/l acetamiprid
Erkenning nr: 9893 G/B
Formulatie: Met water mengbaar concentraat
Dosis: 60 - 120 ml/10 liter water/100 m²

Van toepassing bij

  • bladluizen
  • kommaschildluis
  • rupsen
  • kevers
  • witte vliegen
  • wol, schild- en dopluizen
  • wantsen
  • snuitkevers
  • buxusmotrupsen

Beste toepassingsperiode: maart tot en met oktober

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Buxusmot, Bladluizen op fruit, Bladluizen op groenten, Rupsen op groenten en fruit, Schildluis op groenten en fruit, Wantsen op fruit, Wantsen op groenten, Witte vlieg op fruit, Witte vlieg op groenten, Wolluis op groenten of fruit, Beukenbladluis, Bladluizen op coniferen, Bladluizen op rozen, Bladluizen op sierplanten, Dopluis, Kommaschildluis, Rupsen op Carpinus, Takluizen, Schildluis op sierplanten, Wolluizen op sierplanten, Witte vliegen, Kevers op sierplanten, Wantsen op sierplanten, Rupsen op sierplanten.

Terug naar boven icoon