Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/104/roestziekte-op-rozen

menu
Tuinadvies

Roestziekte op rozen

Roestziekte op rozen bestrijden

Rozenroest is een schimmelziekte die meestal voorkomt bij minder goed verzorgde en verzwakte planten. De sporen van de Phragmidium mucronatum worden door de wind verspreid.
In het voorjaar verschijnen er kleine oranje vlekjes op stengel en bladstelen. In de zomer verschijnen ook op de bladeren gele spotjes en aan de onderzijde zijn er dan oranje sporenhoopjes op te merken. Als de sporen rijpen worden ze bruin en uiteindelijk zwart. De bladeren van de rozenstruiken verdorren en vallen uiteindelijk ook af. Bij ernstige aantastingen kunnen de planten afsterven.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Roestziekte op rozen

Belrose - Ziekten en insecten op rozen

Naar dit product in de webshop

ZIEKTEN en INSECTEN bestrijden en voorkomen op ROZEN

Belrose is een fungicide voor de behandeling van rozen, sierbomen en sierheesters tegen schimmelziekten zoals witziekte / echte meeldauw, roest,...

Insecticide 10ME wordt in het bijzonder aanbevolen voor de bestrijding van bladluizen en andere vretende en zuigende insecten op rozen.

Duoverpakking inhoud:

  • 15 ml Belrose - Dosis: 7,5 ml/10 liter water
  • 100 ml Insecticide ME 10 - Dosis: 50 ml/10 liter water

Doseerdop en afmeetspuitje worden meegeleverd in het pakket.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op rozen, Anthracnose op rozen, Meeldauw of witziekte op rozen, Roestziekte op rozen, Schimmels op rozen, Sterroetdauw op rozen, Takkanker op rozen, Meeldauw of witziekte op sierplanten.

Ziekte- en insectenbestrijding op rozen - roseclear spray

Naar dit product in de webshop

Deze gebruiksklare spray bestrijdt insecten zoals bladluizen en verschillende ziekten zoals roestziekte, witziekte, en sterroetdauw op rozen en sierplanten.

De werkzame stof wordt opgenomen in de plant via de bladeren en wordt doorheen de hele plant verdeeld dankzij de sapstroom.
Het voordeel hiervan is dat regen- en gietwater geen invloed hebben op de werking van dit middel, waardoor dit bestrijdingsmiddel tegen ziekten en insecten een langere werkingsperiode heeft.

Gebruik:

Enkel te gebruiken zodra instecten en schade van ziekte op rozen wordt opgemerkt. De behandeling mag herhaald worden na 3 tot 4 weken.
Tegen ziekten mag preventief behandeld worden. Bij zwarte bladluizen op rozen in het vorige seizoen, preventief spuiten zodra de knoppen ontluiken, en om de twee weken herhalen.
Let op: maximaal 4 toepassingen per teelt.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op rozen, Bladluizen op sierplanten, Meeldauw of witziekte op rozen, Roestziekte op rozen, Roestziekte op sierplanten, Schimmels op rozen, Sterroetdauw op rozen, Meeldauw of witziekte op sierplanten.