Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/2/bloemen-planten/58615/vaste-planten-bestellen-via-internet

menu
Tuinadvies
0

Vaste planten bestellen via internet

Ga naar meest recente reactie

Roeliee

Hallo

Zijn er hier mensen die al ervaring hebben met het bestellen van planten via het internet? Is dit aan te raden of ga je nog altijd beter langs bij de plaatselijke kweker? Welke webwinkels zijn hiervoor dan aan te raden?

Groetjes
Roeliee

zaterdag 3 januari 2015 - 10:18

BOSVROUW

Hangt af van de leverancier! Sommigen leveren prima diensten, andere heel zielige plantjes! Bij zaden juist hetzelfde, al twee maal na betaling niets aangekregen! Weet niet of er hier reclame mag gemaakt worden!
zaterdag 3 januari 2015 - 11:20

Esem

Roeliee
Als ik jou was zou ik toch bij een plaatselijke verkoper gaan.
Je kan dan alles grondig bekijken en kiezen wat je het beste vind.

Ik heb zelf ooit éénmaal wat gekocht via internet en doe het nooit meer.
Ik wil alles eerst grondig bekijken voor ik wat ga aankopen.

Natuurlijk doet ieder zijn ding ,ik geef alleen maar mijn ondervinding mee.

Nog even dit meegeven niet zo ver van jou plaats is er een gezellig klein vasteplanten bedrijfje
in Oostkamp.

Wil je meer weten mag je me het altijd laten weten! Ik zal het dan privé meegeven, omdat ik hier geen reclame wil maken

Gr Eddy
zaterdag 3 januari 2015 - 11:54

Jdcoster

Argeloos, naïef en onder de indruk van de mooie( bijgekleurde) plantenfoto's in de catalogi van een aantal postorderbedrijven, kocht ik daar lang geleden ook nog wel planten.
Dat leidde steeds tot een teleurstelling. Ik raad het af, temeer daar we hier in de heel dichte buurt een zestal topkwekerijen hebben waar men een prima kwaliteit levert.
De planten zullen er misschien een Eurootje meer kosten maar voor die prijs heb je dan ook meestal volwassen, stevige planten, in 1 à 2 literpotten en met verscheidene groeipunten.
Van die kwekers kun je dan ook nog eens nuttige informatie krijgen en zelf de beste en gezondste planten uitzoeken.
Als je dan ook nog eens geen verzendingskosten moet betalen is de keuze gauw gemaakt denk.
zaterdag 3 januari 2015 - 12:27

Esem

Dat kan ik alleen maar beamen jdcoster

Niets beter dan ter plaatsen uw aankopen te doen.
Je hebt er alle voordelen bij.
Nogmaals dit is mijn visie daarover, en gaat dan alleen maar over levende wezens,waaronder de plant ook behoord.

Andere aankopen is weer iets anders, daar kan je dan weer wel je voordeel uit halen.

Gr Eddy

zaterdag 3 januari 2015 - 12:37

Polplastron

Voor bollen en knollen heb ik al goede ervaringen gehad met online-aankopen bij een aantal grotere en gekende leveranciers en kwekers.

Voor vaste planten helaas is het heel wat anders: ik kocht vorig jaar nog een bepaalde varen die na enige tijd in de tuin een heel andere bleek te zijn. Jammer!

Groeten,

Pol
zaterdag 3 januari 2015 - 12:40

Roeliee

Niet echt aan te raden dus! En ondertussen zelf wat opzoekingswerk verricht... alleen al als je die verzendingskosten bekijkt... €15-€30 durven ze hiervoor vragen! Daarvoor heb je al gemakkelijk zelf naar een kweker gereden...

Jullie mogen altijd die kwekers eens doorgeven! Kan altijd van pas komen! Hopelijk hebben ze dan ook net die plantjes die we zoeken é

Alvast bedankt om jullie ervaringen te delen!

Groetjes
Roeliee
zaterdag 3 januari 2015 - 13:38

Carib

Ik zie dat jullie in Belgie wonen en daar kennelijk andere ervaringen hebben. Hier in Nederland was het ook jaren zo dat je de bekende plantenverzendbedrijven moest mijden, want slechte kwaliteit voor een veel te hoge prijs. Inmiddels bestaan er al jaren uitstekende verzendbedrijven met bollen en knollen, die ook wel eens iets anders leveren. De kwaliteit van de bollen is vele malen beter dan de bollen die je hier in tuincentra kunt kopen. Bovendien veel meer keuze en lagere prijzen.
Bomen bestel ik al een aantal jaren via internet bij een groot samenwerkingsverband van bomenkwekers. Op een totaal van 30 geleverde bomen is de kwaliteit en uitvoering me niet tegengevallen. Zelf uitzoeken is natuurlijk mooi en ook bij dit bedrijf mogelijk, maar als je meerdere bijzondere bomen wil, dan betekent dat in de praktijk dat je afspraken moet maken om naar meerdere ver uit elkaar gelegen kweeklocaties af te reizen en daar een boom uit te zoeken. De bezorgkosten van 25 euro voor 10 bomen vind ik best redelijk. Bomen die, mits goed geplant en verzorgd, niet aanslaan, worden gratis opnieuw geleverd.
Vaste planten kocht ik meestal bij een paar verschillende kwekers, maar echt dicht in de buurt liggen deze niet. Deze bedrijven verzenden ook veelal niet. Recent heb ik echter een bedrijf ontdekt dat samenwerkt met een grote kweker en een enorm aanbod heeft. Gelet op dat enorme aanbod en de aantrekkelijke prijzen, heb ik een bestelling gedaan en ik was zeer positief verrast. De planten waren goed verpakt en weliswaar niet enorme exemplaren, maar goed uitgegroeid en zeker waar voor je geld. De verzendkosten waren rond de 8 euro, en dat is net zo veel als ik zou moeten uitgeven aan benzine om naar de dichtstbijzijnde kweker te rijden.
Ook hosta's koop ik al jaren via internet bij een hele grote hostakweker, die ze keurig verpakt opstuurt. Ook speciale fuchsia's en hemerocallis heb ik online bij gespecialiseerde bedrijven besteld. Altijd prima gegaan. Kortom, ik heb uitsluitend positieve ervaringen met (Nederlandse) internetbedrijven die bijzondere producten leveren. Ik heb geen idee of al deze bedrijven ook in Belgie leveren. Overigens hebben deze bedrijven meestal geen papieren catalogi meer en al helemaal geen gefotoshopte plaatjes. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook zelf eenvoudig de verkopersfoto's vergelijken met foto's op internet.
zaterdag 3 januari 2015 - 18:41

Tuinprins

Bloemen en planten zijn nu eenmaal geen boeken en dvd's. Het liefst koop ik direct bij een kwekerij want ik wil zien wat ik koop. Afgelopen jaar voor het eerst struiken en bomen via internet gekocht bij een bekende Nederlandse kwekerij. Het ging hier voornamelijk om soorten die echt zeldzaam zijn (en met zeldzaam bedoel ik ook echt zeldzaam). Planten waren keurig verpakt, daar viel niets op aan te merken. Kwaliteit van sommige exemplaren viel mij tegen en die had ik bij een daadwerkelijk bezoek aan die kwekerij nooit gekocht. Waarom dan niet naar die kwekerij gegaan en zelf uitzoeken? Het was een test. Conclusie: voor de wat meer speciale bomen en struiken toch maar in het echt op de kwekerij uitzoeken.

Een ander verhaal zijn bloembollen en --knollen. Deze zijn doorgaans gemakkelijk te verzenden en wat zeer belangrijk is: die worden bij de bekende online aanbieders doorgaans op de juiste wijze bewaard. In een tuincentrum drogen bollen van soorten als Erythronium, Galanthus en Fritillaria veel te veel uit. Deze kun je dus beter bij de betrouwbare internetadressen kopen.

Waar veel online aanbieders van bomen en struiken mee zitten, zijn de verzendkosten. Verzenden met PostNL etc. is gebonden aan regels wat betreft gewicht en omvang. Een eigen bezorgdienst is dan een pré en € 25,00 euro voor 10 bomen (zo als hierboven vermeld) is zeer schappelijk. Maar bezorgkosten kunnen behoorlijk variëren dus dit is iets om vooraf te controleren.

Op het Duitse tuinforum Garten-pur is een thread over ervaringen met online aanbieders. De ervaringen zijn zeer gemengd.

http://forum.garten-pur.de/Quer-durch-den-Garten-35/Tops-und-Flop-beim-Pflanzenver-44846_0A.htm

Ik hoop dat de tijd ( en tuinfora!) het kaf van het koren zal scheiden maar helemaal gerust ben ik daar niet op. In NL hebben we al decennia lang een planten postorderbedrijf met een verschrikkelijk gephotoshopte catalogus. De vele verhalen die ik heb gehoord en gelezen over dit bedrijf zijn meestal niet al te positief en dat dit bedrijf nog steeds bestaat zegt zeker wat over de hedendaagse consument.

zondag 4 januari 2015 - 08:43

Pplakke

ik heb ook al wat gekocht.
vooral omdat ik graag van klein start.
en zelf de vorm kan bepalen .
en voor mij heeft de plant meer waarde.
als ik hem van mini heb gekend tot groot.
hier een voorbeeld van .
deze was maar zo groot.
als net boven het eerste bindkoordje toen ik hem kocht.
2012

[afbeelding verwijderd niet-https]'/>

2013
[afbeelding verwijderd niet-https]'/>

2014
[url=null]null [afbeelding verwijderd niet-https]'/>

als je in een tuincentrum iets koopt zit het al veel te lang .
in een pot en als het uit een kluit komt is er ook schade aan.
ik heb al veel gemerkt dat planten die van kleins af .
ter pleke starten veel sneller groeien dan grote verplante.
want die komen in een stresstoestand en dat geeft altijd schade
zondag 4 januari 2015 - 12:06

Polplastron

als je in een tuincentrum iets koopt zit het al veel te lang .
in een pot en als het uit een kluit komt is er ook schade aan.
ik heb al veel gemerkt dat planten die van kleins af .
ter pleke starten veel sneller groeien dan grote verplante.
want die komen in een stresstoestand en dat geeft altijd schade

Voor heesters en bomen geldt dat inderdaad heel vaak. Voor vaste planten is het echter minder een probleem: die passen zich snel genoeg aan.

Heesters online bestellen is dan ook vaak wèl een goed idee. In mijn vorige reactie doelde ik vooral op het bestellen van vaste planten.

Heel wat van mijn rozen zijn online gekocht en thuis geleverd, of online besteld en ter plaatse afgehaald. Voor rozen heb ik goede ervaringen bij volgende adressen (Mag dat ... ?)

Lens: mooi materiaal met goede prijs-kwaliteit-verhouding
http://www.lens-roses.be/html/home.dhtml?source=presentatie,from=homepage,language=N

De Bierkreek: ECOLOGISCH GETEELD! Mooi materiaal met goede prijs-kwaliteit-verhouding, maar duur in het verzenden naar België => Daarom maak er liever een omweg voor als ik bij vrienden in de buurt op bezoek ga!
http://www.bierkreek.nl/nl/home.html

Schmid Gartenpflanzen: nog maar één keer van besteld omdat ik bepaalde rozen niet meteen bij andere aanbieders vond. De levering en kwaliteit was behoorlijk.
http://www.schmid-gartenpflanzen.de/

Daniel Schmitz: niet goedkoop, maar interessant om rozen te kopen die andere aanbieders niet meteen hebben. De kwaliteit is goed, maar de prijs is niet altijd in verhouding (Lees: je vindt een aantal zaken veel goedkoper op andere plekken!)
http://www.danielschmitz-roses.com/rosiers-du-temps-passe

Wat bollen en knollen betreft, ben ik zeer tevreden van het materiaal van

Peter C. Nijssen: goede verhouding prijs-kwaliteit en leuk aanbod van "nogeensietsanders"
http://www.pcnijssen.nl/

Bij een aantal andere aanbieders heb ik ook al mooi materiaal gekocht op beurzen, maar hoe hun verzendingen eruitzien weet ik niet, dus daar doe ik geen uitspraken over.

Groeten,

Pol
zondag 4 januari 2015 - 12:43

Jdcoster

Nu we toch al bezig zijn met reclame . Dit zijn mijn favoriete kwekerijen. Niet noodzakelijk in volgorde van belangrijkheid. Ze zijn allen gelegen op minder dan 15 van jouw deur.


http://www.greenhouse.be/index.cfm?fuseaction=cat&groep_id=all


http://www.tuinplantendebusschere.be/cataloog.php

http://www.hetwilgenbroek.be/nl/catalogus-10.html

http://www.groeninfo.com/bedrijvengids/planten/3642-kwekerij_epimedium.htm

En voor oever- en waterplanten:
http://http://www.dewatertuin.be/catalogus.html

En nog een tuincentrum dat ook veel planten zelfkweekt:
http://http://www.deknotwilg.be/aanbod/
zondag 4 januari 2015 - 15:44

Leerling

Zelf ook heel tevreden met http://www.nl.vivara.be/main_category/id=19/planten.html
maandag 5 januari 2015 - 00:51

Roeliee

De bloemenwebwinkels zijn blijkbaar nog niet dat als ik zo lees Misschien kijk ik wel eens uit om bloembollen via een webwinkel te kopen! Want ik vind die bollen die je in de winkel kan kopen, inderdaad altijd nogal droog uitziend!

Bedankt voor jullie adresjes! Ik zal hier zeker mijn goesting in kunnen terug vinden! Ik kan al niet meer wachten om te beginnen planten, maar nog niet echt het moment denk ik dan

Groetjes
Roeliee
maandag 5 januari 2015 - 21:21

Roeliee

Wat bollen en knollen betreft, ben ik zeer tevreden van het materiaal van

Peter C. Nijssen: goede verhouding prijs-kwaliteit en leuk aanbod van "nogeensietsanders"
http://www.pcnijssen.nl/"


Ik heb zonet even deze site bekeken Pol! Lijkt me heel leuk, alleen zie ik dat geen enkele crocus bijvoorbeeld leverbaar is... Is hier een reden voor?
maandag 5 januari 2015 - 21:43

Patrikc

Bloembollen zijn leverbaar in het plantseizoen en tot einde voorraad...

Nog een leuke: http://www.verberghe.nl

Bollen en knollen bestel ik online, planten bijna nooit, soms iets speciaals in Engeland.
maandag 5 januari 2015 - 22:09

Polplastron

Ik heb zonet even deze site bekeken Pol! Lijkt me heel leuk, alleen zie ik dat geen enkele crocus bijvoorbeeld leverbaar is... Is hier een reden voor?

Zoals Patrik hierboven al zei zijn bollen en knollen leverbaar in het plantseizoen tot de voorraad op is. Het plantseizoen voor de voorjaarsbollen zit er nu wel zowat op en de voorraden lopen terug.

Binnenkort begint het seizoen om zomerbollen aan te planten en dan vind je die in enorme keuzehoeveelheid op de websites van de bollenhandelaars. Aan het einde van de zomer komen de voorjaarsbloeiers weer op de markt en dan ... is het de tijd om o.a. krokussen te bestellen!
dinsdag 6 januari 2015 - 08:11

Roeliee

Zoals Patrik hierboven al zei zijn bollen en knollen leverbaar in het plantseizoen tot de voorraad op is. Het plantseizoen voor de voorjaarsbollen zit er nu wel zowat op en de voorraden lopen terug.

Binnenkort begint het seizoen om zomerbollen aan te planten en dan vind je die in enorme keuzehoeveelheid op de websites van de bollenhandelaars. Aan het einde van de zomer komen de voorjaarsbloeiers weer op de markt en dan ... is het de tijd om o.a. krokussen te bestellen!

Bedankt Pol! Ik heb nog een vraag over die bloembollen, maar plaats ik in ene ander topic. Anders is het klein beetje off-topic é!
dinsdag 6 januari 2015 - 09:17

Polplastron

Ik heb je vraag gezien en ook mee beantwoord! Blij je te kunnen helpen!
dinsdag 6 januari 2015 - 12:34

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken