menu
Tuinadvies

Wolluis op groenten of fruit

Wolluis op groenten of fruit bestrijden
Wolluis op groenten of fruit bestrijden Wolluis op groenten of fruit bestrijden

Wolluizen worden vaak verward met schimmels op planten. Doordat een kolonie met was overdekt is lijkt dat inderdaad op schimmel, maar van dichtbij zijn de wolluizen te herkennen als lichtroze, gele of grijze insectjes die ongeveer 4 mm groot zijn.
Hun eieren leggen wolluizen soms samengekoekt en overdekt met was zodat ze samenklonteren, andere wolluizen leggen hun eieren dan weer apart.

Wolluizen gedijen vooral in vochtige en warmere omstandigheden en houden zich vaak op in de oksels van de plant of tussen rankende stengels.
De verspreiding van wolluizen naar andere planten gebeurt door mieren die afkomen op hun afgescheiden honingdauw.

Ze komen vooral voor op een groot aantal kamerplanten, onder glas geteelde planten zoals cactussen, varens en palmen.
Door wolluizen kunnen nieuwe scheuten gaan verwelken en vaak worden de nieuwe bladeren verwrongen. Door afscheiding van honingdauw wordt roetdauw aangetrokken


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Wolluis op groenten of fruit

Insecticide tegen luizen, rupsen,... For Insect 250 m²

Naar dit product in de webshop

Een geconcentreerd insecticide voor de bestrijding van zuigende en vretende insecten op sierplanten zoals conifeerhagen, buxus, rozen, sierstruiken,...
De eerste resultaten zijn al zichtbaar 24 uur na toepassing. Het product wordt opgenomen in de sapstroom van de plant waardoor zuigende en vretende insecten het product opnemen. Het product blijft circa 3 weken in de sapstroom aanwezig waardoor geen nieuwe plagen kunnen ontstaan.

Verpakking: 300 ml product geschikt voor 250 m².

Systemisch insecticide tegen de meeste insecten op sierplanten

Samenstelling: 5 g/l acetamiprid
Erkenning nr: 9893 G/B
Formulatie: Met water mengbaar concentraat
Dosis: 60 - 120 ml/10 liter water/100 m²

Van toepassing bij

  • bladluizen
  • kommaschildluis
  • rupsen
  • kevers
  • witte vliegen
  • wol, schild- en dopluizen
  • wantsen
  • snuitkevers
  • buxusmotrupsen

Beste toepassingsperiode: maart tot en met oktober

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Buxusmot, Bladluizen op fruit, Bladluizen op groenten, Rupsen op groenten en fruit, Schildluis op groenten en fruit, Wantsen op fruit, Wantsen op groenten, Witte vlieg op fruit, Witte vlieg op groenten, Wolluis op groenten of fruit, Beukenbladluis, Bladluizen op coniferen, Bladluizen op rozen, Bladluizen op sierplanten, Dopluis, Kommaschildluis, Rupsen op Carpinus, Takluizen, Schildluis op sierplanten, Wolluizen op sierplanten, Witte vliegen, Kevers op sierplanten, Wantsen op sierplanten, Rupsen op sierplanten.

Terug naar boven icoon