menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 30 mei 2024

Zoete frambozen, een heerlijkheid van bij ons

zoete frambozen

Frambozen zijn één van de meest aangeplante fruitsoorten in de tuin. Wie houdt er niet van de zachte zoete smaak van deze rode vrucht!

De framboos is een vrucht die behoort tot de rozenfamilie en komt vrijwel in heel Europa van nature voor. De heester groeit vooral langs bosranden en in open plekken in het bos.
Maar ook in vele tuinen kan je de struik terugvinden. Er bestaan zowel zomer- als herfstframbozen waardoor we van juni tot oktober van deze zoete heerlijkheid kunnen genieten.
Frambozen worden voornamelijk in desserts gebruikt maar ook in een salade komt de smaak tot zijn recht. Het is ook leuk om takjes met vruchten die nog niet rijp zijn, te verwerken in bloemstukken.


Tiramisu met frambozencoulis

Probeer eens tiramisu met frambozen, een heerlijke variant op de Italiaanse tiramisu. Hier zijn de boudoir koekjes doordrongen met frambozencoulis in plaats van met koffie en amaretto.

Tiramisu met frambozencoulis

Ingrediënten:

 • 500 gr mascarpone
 • 2 bakjes verse frambozen
 • 2 eieren
 • 100 gr poedersuiker
 • 1 pak boudoir koekjes met suiker

Bereiding:

 1. Meng in een kom de poedersuiker en het eigeel van de 2 eieren en klop schuimig.
 2. Voeg de mascarpone toe en roer stevig door elkaar.
 3. Klop het eiwit stijf en spatel het geklopte eiwit onder het mascarpone beslag.
 4. Spoel de frambozen kort en laat ze uitlekken. Mix 1 bakje frambozen fijn. Verwijder de pitjes door de gemixte frambozen door een zeef te duwen. Naar wens kan je aan de coulis nog wat suiker toevoegen.
 5. Meng 1 soeplepel van de frambozencoulis onder het beslag.
 6. Bouw de tiramisu op in verschillende laagjes, bij voorkeur in glazen potjes. Begin met een boudoirkoekje en een lepel frambozencoulis. Schep er dan wat  mascarpone op en 2 verse frambozen. Werk zo verder tot ongeveer 2/3 van je glas gevuld is. Werk af met een paar frambozen en eventueel met wat verse munt.
 7. Laat de tiramisu een aantal uren opstijven in de frigo.


#4390Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon