menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 15 juli 2024

Stap voor stap naar een topgazon

Het voorjaar is de periode waarin je tuin opnieuw tot leven komt. De temperaturen gaan de hoogte in, de planten ontwaken uit hun winterslaap… Deze periode biedt ook de ideale omstandigheden om met succes een nieuw gazon aan te leggen. Dit stappenplan vertelt je hoe.

DCM Meststof Aanleg Gazon

DCM Meststof Aanleg GazonCombinatie van meststof en bodemverbeteraar

Om in te werken in de grond bij het zaaien of leggen van graszoden. Verbetert de bodemstructuur en geeft fosforrijke voeding waardoor de inworteling wordt versneld. Veiliger in gebruik dan verse materialen zoals compost en bovendien minder onkruiddruk.

Toepassing:

 • Periode: van maart tot oktober
 • dosis: 0,5 - 1 kg / 10m²

 

 

 

Stappenplan: in 6 stappen naar een topgazon

Altijd al gedroomd van een diepgroen, biljartvlak gazon? Met de juiste aanpak is dit absoluut mogelijk! Besteed zeker voldoende aandacht aan de voorbereidende fase, want goed begonnen is in dit geval dubbel gewonnen. Dit handige stappenplan zet je alvast op weg!

in 6 stappen naar een topgazon

 1. Spit
  indien mogelijk enkele weken voor de aanleg de grond diep los en maak hem onkruidvrij, laat hem zo liggen, zodat hij kan zakken.
 2. Bodemvoorbereiding
  Met een aangepaste zuurtegraad (kalk) zal het gazon vlot voeding uit de bodem opnemen én bekomt men een indirecte werking tegen mos.
 3. Strooi
  voor je zaait DCM Organische Meststof Aanleg Gazon. Werk lichtjes in, maak de grond effen en druk licht aan.
 4. Zaai
  het graszaad en hark heel lichtjes in of rol de graszoden uit. Druk nadien aan met een rol.
 5. Beregen
  Als je beregent, gebruik dan voldoende water, want als je enkel de toplaag bevochtigt, droogt het graszaad snel opnieuw uit.
 6. Maai & Bemest
  Wacht met maaien tot het gras 8 cm hoog is. Maai de eerste keren niet korter dan 4 à 5 cm. Geef na de derde maaibeurt de eerste onderhoudsbemesting.
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).