Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/potroos_kamerplant

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 22 april 2021

Potroos als kamerplant - Woonplant van de maand mei

rozen in potten

Een klassieke schoonheid met een oorsprong die duizenden jaren in het verleden ligt. De woonplant van de maand mei is misschien wel de plant met de meeste symboliek en de meeste verhalen. Van (goddelijke) liefde en puurheid tot verbondenheid en de wonden van Christus: de roos vertegenwoordigt het allemaal. Maar voor jou is ze bovenal je bloedmooie huisgenote.

 

De koningin der bloemen wordt ze ook wel genoemd. De roos is voornamelijk bekend als snijbloem, maar juist de potroos is de laatste jaren sterk in opkomst qua populariteit. Het betekent een nieuwe variant op de schoonheid die al in de oudheid zorgvuldig werd gekoesterd en geteeld. Het waren de Grieken, Romeinen en Egyptenaren die destijds al hun uiterste best deden om de perfecte roos te kweken. Maar ook in China en Afrika werd de pracht van de roos al gewaardeerd.

potrozen kweken

Liefde

Schoonheid

Het aantal soorten bestaat inmiddels uit vele duizenden, in alle kleuren en maten, met en zonder geur. Met de potroos haal je een schoonheid in huis die zich absoluut niet laat voorstaan op haar looks. Een lichte standplaats en elke twee á drie dagen wat water; meer vraagt ze niet. Direct zonlicht vindt ze prima, maar dan heeft ze wel elke dag water nodig. Ze zal je belonen met haar mooiste bloemen. Het kan niet anders dan dat die schoonheid ook afstraalt op jou.

Woonplant van de maand
De potroos staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als woonplant van mei.‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de Nederlandse woonkamer.

#3458

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl