Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/pasta_pesto_met_kruiden

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 16 september 2019

Pasta pesto met kruiden uit je eigen tuin

Zo eenvoudig het is om zelf je kruiden te kweken, zo eenvoudig het is om met die kruiden zelf je pesto te maken.
De smaak van zelfgemaakt pesto is heerlijk en kan je combineren in tal van gerechten. Heerlijk op een stukje stokbrood in de oven met wat Parmezaankaas, pesto in een couscoussalade gemengd en natuurlijk pesto in combinatie met pasta.

Breng de Italiaanse sfeer in je keuken, geniet van het kruidenaroma en laat je vrienden en familie watertanden!

Ingrediënten: (voor 4 personen)

Voor de pesto:

  • 60 g verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ citroen      
  • 60 g pijnboompitjes
  • 80 g Parmezaanse kaas in blok
  • olijfolie, extra vierge
  • peper en zout                                                                                                            

Voor het verdere gerecht:

  • 400 g linguine
  • 4 rijpe tomaten

Bereiding:

  • Je kan de pesto in een vijzel maken maar het is gemakkelijker de ingrediënten in een blender samen te voegen: de stukjes Parmezaan, de verse basilicum en het gepeld teentje knoflook. Bak de pijnboompitjes lichtjes voor je ze aan het geheel toevoegt. Hierdoor krijgen ze meer smaak. Mix alles door elkaar en voeg er beetje bij beetje wat olijfolie aan toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
  • Voeg het sap van de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de linguine al dente in ruim kokend water. Dit doe je  door de pasta 1 minuut minder lang te koken dan op de verpakking staat.
  • Pel intussen de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Giet de pasta af en meng de pesto er door.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en schep alles goed door elkaar.
  • Dien eventueel op met nog wat extra geraspte Parmezaan.

Tip:

Dit gerecht is lekker in combinatie met wat gerookte zalm of ansjovis (op olie). Dit maakt het recept wel zouter. Let dus op met de hoeveelheid zout die je aan de pesto toevoegt.
Schep de stukjes zalm of ansjovis door de pasta net voor het opdienen (verwijder bij de ansjovis wel eerst de fijne graatjes).

#4343

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies